România s-ar putea îndrepta spre o tragedie! Raed Arafat: ‘92,8% din persoanele decedate în ultima săptămână erau nevaccinate’

 România s-ar putea îndrepta spre o tragedie! Raed Arafat: ‘92,8% din persoanele decedate în ultima săptămână erau nevaccinate’

Șeful DSU, Raed Arafat, avertizează asupra faptului că 92,8% din decesele înregistrate în ultima săptămână au survenit la persoane nevaccinate, iar 5% la persoane vaccinate cu schema incompletă.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria, Arafat a invocat datele analizei săptămânale „Covid-19 în România”, realizată de Institutul Naţional de Sănătate Publică, pentru perioada 30 august – 5 septembrie.

În acelaşi interval, 80,4% din cazurile confirmate de Covid-19 au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

„De la începutul pandemiei până în prezent, 86% din totalul deceselor au fost la persoane de peste 60 de ani, dar reamintesc că în ultima perioadă am avut şi persoane mai tinere decedate, care erau fără comorbidităţi şi erau nevaccinate”, a precizat Arafat.

Potrivit raportului respectiv, 94,6% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Secretarul de stat a atras atenţia asupra faptului că pe 1 iulie în România existau 31 de cazuri de Covid-19, iar în prezent s-a ajuns la 2.226 de cazuri.

„Creşterea este una importantă şi care a dus la creşterea numărului cazurilor din terapie intensivă de la 67 de pacienţi în ATI la începutul lunii iulie la 523 de pacienţi în ATI în ziua de astăzi şi vreau să subliniez că în ultimele 24 de ore au intrat în ATI peste 50 de pacienţi. La decese, am avut o perioadă în care numărul deceselor era unul mic, deci chiar şi un deces pe zi am avut, şi în ultimele zile am ajuns la 39 de decedaţi astăzi şi am ajuns chiar la 45 de decedaţi, acum două zile”, a spus Arafat, conform agerpres.ro.

Vezi și:

Apel disperat al lui Raed Arafat: Nu este de glumit cu acest virus, cine poate fi pozitiv, cine are simptome să nu meargă la locul de muncă, să se testeze şi să ia legătura cu medicul lui de familie

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *