Salariații au fost în șomaj, șefii și-au mărit salariile! I se cere ministrului Năsui să demită conducerea Loteriei Române

 Salariații au fost în șomaj, șefii și-au mărit salariile! I se cere ministrului Năsui să demită conducerea Loteriei Române

Scandal uriaș! Sindicaliștii îi cer ministrului Economiei, Claudiu Năsui, să demită conducerea Loteriei Române.

În urmă cu vreo două săptămâni, sindicaliștii au cerut expres ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui, să demită conducerea Companiei Naționale Loteria Română (CNLR) SA pentru managementul dezastruos de anul trecut dar și pentru „mult mai multe deficiențe manageriale”.

Președintele Sindicatului Liber „Loto”, Călin Orlando Cociș, susține în scrisoarea către Claudiu Năsui (vezi documentul în facsimil) că „În 2020, din cauza managementul defectuos, CNLR SA a avut cel mai nefast an”. De asemenea, acesta semnalează faptul că „aproximativ 2.000 de salariați din rețeaua de vânzare au fost în șomaj tehnic circa 5 luni în 2020. În aceeași perioadă directorii și șefii din aparatul central și TESA din teritoriu au beneficiat de majorări salariale și de plata orelor suplimentare prestate, paradoxal, în perioada în care activitatea companiei era suspendată”, scrie puterea.ro.

Tot în anul 2020, „CNLR SA a procedat la o serie de angajări pe criterii politice, promovări în funcții, majorări salariale și menținerea în activitate a unor salariați care au îndeplinit condiții de pensionare”.

Totodată, sindicaliștii reclamă faptul că „Achizițiile derulate în 2020 și în prezent frizează orice rațiune” și „S-au cumpărat măști de protecție neconforme la prețuri exagerate, utilaje pentru cantina din aparatul central, seifuri, autoturisme și multe altele, în condițiile în care starea spațiilor de vânzare este deplorabilă”.

Mai mult, sindicaliștii avertizează că „sunt mult mai multe deficiențe manageriale la nivelul companiei care pot fi constatate de Corpul de control al Ministerului”. Ei îi cer lui Năsui să demită „conducerea Loteriei Române, acum nu după ce nu se mai poate face nimic pentru salvarea acesteia”.

Concret, solicită demiterea directorului general Sebastian Iacob Moga și a celor trei „locotenenți” ai acestuia – Dănuț Sporea, Dragoș Nicola Bădiță și Cătălin Alexandru Chesa.

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *