Schimbare de guvern în Germania după alegerile din Bundestag

La 26.09.2021, în Germania au avut loc alegerile pentru Bundestag. Ceea ce a fost special la aceste alegeri a fost faptul că cancelarul precedent, Angela Merkel, nu a candidat pentru realegerea în funcția de cancelar după 4 mandate și un total de 16 ani. Printre altele, crize precum cea a refugiaților și pandemia Corona au făcut ca ratingurile de aprobare ale principalelor „partide populare” să se prăbușească în ultimii ani. 

Cele două partide mari, CDU și SPD, în special, nu ar fi pariat pe ele însele. Ar fi mai bine să facă acest lucru la NetBet Cazinou online. Acolo au șanse mai mari. Avem pentru dumneavoastră rezultatele surprinzătoare ale alegerilor.

Partidul lui Merkel pierde puternic

La alegerile federale din 2017, CDU (Partidul Creștin-Democrat al Germaniei) – partidul cancelarului Angela Merkel – a rămas de departe majoritar, cu 32,9% din voturi. SPD (Partidul Social-Democrat din Germania) – cu 20,5% în 2017 – a fost ținut la distanță. La alegerile federale din 2021, CDU s-a clasat doar pe locul al doilea, cu 24,1% din voturi, în timp ce SPD a obținut cu 5,5% mai multe voturi decât în 2017, ajungând pe locul al doilea cu 25,7% din voturi în 2021. A fost interesant pentru Partidul Verde. A fost foarte greu de estimat cât de puternic va fi partidul. Mai ales că efectele schimbărilor climatice s-au făcut simțite în mod clar în ultimii trei ani, între timp s-a speculat dacă nu cumva Verzii ar putea deveni chiar cel mai puternic partid. În cele din urmă, Verzii au obținut 14,8% din voturi, cu 5,9% mai mult decât la alegerile din 2017, iar a patra cea mai puternică forță din Bundestag a fost FDP (Partidul Liber-Democrat din Germania). Ei au obținut 11,5% din voturi și și-au îmbunătățit rezultatul din 2017 cu 0,8%. În special în CDU, nervii sunt acum la limită. Atât în public, cât și în interiorul partidului, candidatul CDU, Armin Laschet, primește numeroase critici. În ochii multor oameni, performanța mizerabilă a CDU se datorează greșelii lui Laschet. El a făcut câteva greșeli în timpul campaniei electorale. În iulie 2021, vestul Germaniei a fost lovit de o inundație nemaiîntâlnită până acum în Germania. Acolo, Laschet a putut fi văzut râzând pe fundal în timpul unui discurs al președintelui german Frank-Walter Steinmeier. Această lipsă de seriozitate este doar un exemplu al greșelilor lui Laschet în campania electorală. Candidatul SPD, Olaf Scholz, a strălucit mai degrabă prin reținere. Deși se spune că este implicat în diverse scandaluri, cum ar fi scandalul Wirecard și tranzacțiile Cum-Ex, acesta va fi probabil noul cancelar al Republicii Federale Germania. 

Un nou guvern în viitorul îndepărtat

Chiar dacă alegerile s-au încheiat, munca pentru partide abia acum începe. Actualul guvern format din CDU și SPD probabil că nu va mai exista. Este probabilă o coaliție între SPD, Verzi și FDP. Cu toate acestea, este de asemenea posibil să existe o coaliție între CDU, Verzi și FDP, iar SPD, în calitate de câștigător al alegerilor, va trebui să intre în opoziție. Totuși, această opțiune este puțin probabilă. Dar tot nu va fi ușor. După alegerile federale de la sfârșitul lunii septembrie 2017, negocierile de coaliție au durat până în martie 2018, când o coaliție era deja în curs de realizare. Dar, în cele din urmă, totul s-a dovedit a fi diferit. Este probabil puțin probabil ca un nou guvern să fie format rapid. Nu este puțin probabil ca cancelarul să rămână în funcție până în 2022. Toți miniștrii și cancelarul din ultima legislatură vor rămâne în funcție atâta timp cât nu se formează un nou guvern. Germania are câteva probleme care trebuie rezolvate în următorii ani. În ceea ce privește digitalizarea, Germania ocupă unul dintre ultimele locuri în Europa. Din cauza crizei refugiaților și a pandemiei Corona, populația este puternic divizată. Aceste crize au condus, de asemenea, la o radicalizare constantă a extremelor politice. Și, desigur, Germania trebuie să se confrunte și cu consecințele schimbărilor climatice și să găsească cele mai eficiente modalități de a le combate. Oricine va deveni cancelar acum – Olaf Scholz sau Armin Laschet – va avea sarcini foarte mari. 

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *