Se schimbă una dintre cele mai importante legi! Raluca Turcan: ‘În termen de două săptămâni’

Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale, anunță modificarea Legii asistenței sociale. Pe această temă, MMPS a discutat astăzi cu reprezentanții structurilor administrative ale autorităților locale – primării și Consilii Județene.

Conform Ralucăi Turcan, „în termen de două săptămâni, reprezentanții structurilor asociative ale administrației locale vor formula propriile lor propuneri de modificare a legii asistenței sociale, care vor fi analizate și apoi incluse în proiectul elaborat de minister”.

„➡️ Seria consultărilor pentru modificarea Legii asistenței sociale a continuat astăzi cu o discuție cu reprezentanții structurilor administrative ale autorităților locale – primării și Consilii Județene, instituții cu un rol – cheie în acest domeniu.

➡️ Am prezentat principalele de bază ale noii legi a asistenței sociale aflată în lucru la minister și pe marginea căreia am purtat deja discuții cu societatea civilă și cu reprezentanți ai furnizorilor de servicii, publice și private:

🔵 Accent pe servicii, nu pe beneficii. În momentul acesta, asistența socială se rezumă la sumele de bani pe care statul le acordă oamenilor vulnerabili, fără a oferi serviciile integrate de care este nevoie în comunitățile vulnerabile: servicii medicale, educaționale, îngrijiri la domiciliu, consiliere.

🔵 Finanțarea urmează beneficiarul. Modalitatea de finanțare nu va mai fi aceea în care se direcționează bani către niște instituții, ignorând beneficiarii, așa cum se întâmplă în momentul de față, ci se va prelua modelul sistemului de educație.

🔵 Servicii contractate pe piața liberă. Deschidem piața competiției în asistența socială pentru ca autoritățile locale să poată contracta serviciile de care au nevoie, conform profilului persoanelor vulnerabile din comunitate, iar aceste servicii să fie de calitate și la un preț accesibil.

➡️ În termen de două săptămâni, reprezentanții structurilor asociative ale administrației locale vor formula propriile lor propuneri de modificare a legii asistenței sociale, care vor fi analizate și apoi incluse în proiectul elaborat de minister.”, spune Raluca Turcan.

Vezi și

Adrian ‘Beleaua’ Corduneanu apelează la Poliția Română! ‘Vrei să mă omori cu frate-miu, fă, zdreanțo?’

Este oficial! Acești salariați vor beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu 15 ani

Se modifică uniformele polițiștilor! HG-ul a fost publicat în Monitorul Oficial! Hainele vor fi termoizolante

EXCLUSIV Noi informații în cazul luptătorului de la Trupele Speciale care acuză că a fost executat de cei pe care îi pregătea: Marcel Vela și Traian Berbeceanu au intervenit în favoarea sa

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *