Situație îngrijorătoare la nivel mondial: A apărut varianta hibrid de COVID în urma combinației virusului britanic cu cel indian

În Vietnam a fost descoperită o nouă variantă a virusului SARS-CoV-2 care cauzează boala COVID-19, care se transmite în mod rapid – prin aer .

”Am descoperit o variantă hibridă care combină virusul indian şi virusul britanic”, a anunţat sâmbătă, într-o reuniune la nivel naţional pe tema pandemiei covid-19 ministrul vietnamez al Sănătăţii Nguyen Thanh Long.

În afara unei circulaţii accentuate, ”concentrarea virusului în gât şi salivă creşte rapid, iar acesta se răspândeşte foarte rapid în mediul apropiat”, anunţă Guvernul vietnamez.

Vietnamul a fost recent foarte afectat de pandemie.

Majoritatea celor 6.700 de contaminări cu noul coronavirus şi a celor 47 de morţi din cauza covid-19 au fost raportate începând din aprilie.

Acest anunţ intervine în contextul în care Vietnamul se confruntă cu un nou val de contaminări, pe mai bine de jumătate din suprafaţa ţării, inclusiv în zone industriale şi oraşe mari precum Hanoi şi Ho Chi Minh.

Ministrul nu a preczat numărul de cazuri atribuite acestei noi variante, ale cărei caracteristici urmează să fie publicate în curând, pentru a fi adăugat hărţii variantelor în lume, conform news.ro.

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *