Situație tensionată la nivel mondial! China a respins cererea OMS de a continua investigația privind originea pandemiei de Covid-19

China a respins planul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) de a continua investigația privind originea pandemiei noului coronavirus SARS-CoV-2, după ce săptămâna trecută directorul OMS a propus inspecții la o serie de laboratoare din regiunile chineze unde au fost identificate primele cazuri.

Viceministrul chinez al sănătăţii, Zeng Yixin, s-a declarat „extrem de surprins” de această propunere, evocând „o lipsă de respect faţă de bunul simţ şi o aroganţă faţă de ştiinţă”.

El a reiterat poziţia chineză conform căreia unele date nu pot fi puse integral la dispoziţia anchetei din preocupări legate de confidenţialitate, insistând ca OMS să „se debaraseze de interferenţele politice”.

China speră ca OMS să trateze realmente munca de stabilire a originilor COVID-19 ca pe o chestiune ştiinţifică, să se debaraseze de interferenţa politică şi să susţină activ şi prudent desfăşurarea de investigaţii în mai multe ţări şi regiuni de pe glob, a spus oficialul chinez, citat de Xinhua, informează agerpres.ro.

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *