Social-democrații vor ca salariul minim să fie majorat cu 200 de lei net. Gabriela Firea: ‘Credem că este prea puțin!’

Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea a transmis că majorarea salariului minim de economie anunțată de Guvern este insuficientă în contextul ”avalanșei scumpirilor”. Fostul primar al Capitalei anunță că propunerea social-democraților vizează o creștere a venitului de aproape 15%, respectiv 200 de lei net. 

Firea a subliniat, într-un mesaj postat pe Facebook, că România are unul dintre cele mai mici salarii minime europene, dar și unul dintre cele mai mari prețuri la energie.

”Ei cu bătălia pe funcții, noi cu problemele oamenilor! Insistăm ca salariul minim să fie majorat cu 200 de lei net, bani care să rămână efectiv în buzunarul oamenilor. Ar însemna o creștere a venitului cu aproape 15%, aproape dublu față de varianta guvernului.
Propunerea noastră, similară cu cerințele marilor sindicate, are în vedere necesitatea ca oamenii să poate face față, cât de cât, avalanșei scumpirilor.
De cealaltă parte, premierul a anunțat posibilitatea creșterii salariului minim brut cu doar 8%.Credem că este prea puțin!
Creșterea salariului minim trebuie să fie mai consistentă! Propunerea PSD este mult mai aproape de nevoile românilor.
România are unul dintre cele mai mici salarii minime europene și unul dintre cele mai mari prețuri la energie! De exemplu, s-a înregistrat un nou record maxim al prețul pe piața spot a energiei – 1202 lei/MWH”, a scris Firea pe Facebook, conform realitatea.net

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *