Sociologul Sebastian Lăzăroiu: ‘Stelian Ion era cumva pe lista neagră a lui Klaus Iohannis. Felul în care a făcut-o Florin Cîțu a fost mai rău ca la Vlad Voiculescu’

 Sociologul Sebastian Lăzăroiu: ‘Stelian Ion era cumva pe lista neagră a lui Klaus Iohannis. Felul în care a făcut-o Florin Cîțu a fost mai rău ca la Vlad Voiculescu’

Sociologul Sebastian Lăzăroiu a afirmat că fostul ministru al Justiției Stelian Ion se afla pe lista neagră a președintelui Klaus Iohannis: ”Președintele clar a dat un semnal undeva în iulie cred,  a spus că e nemulțumit și imediat și premierul și ceilalți lideri ai PNL au început să mârâie”.

Sebastian Lăzăroiu a fost întrebat, duminică, la emisiunea Insider Politic, de către realizatorul Sebastian Zachmann care este cauza adevărată a ruperii coaliţiei: ”Justiţia sau banii pentru primari”?

“Nu a fost niciuna, nici alta. A fost o serie întreagă de neînţelegeri şi mie mi-a fost greu să cred la început că a fost un accident, părea ceva premeditat, părea că liberalii vor să-i dea afară pe cei de la USR din Guvern. Mai culegând informaţii, din ce am înţeles, cam toată lumea mi-a spus că a fost un accident şi o neînţelegere, nu a vrut nimeni să se ajungă aici.

Nişte analize greşite, nu au luat în calcul că USR PLUS chiar ar putea să iasă din Guvern şi să depună o moţiune de cenzură, a fost evaluarea greşită a lor. Pe de altă parte, cred că a fost şi o neînţelegere, pentru că pe premierul Cîţu l-am auzit vorbind în ultima vreme despre şantaj din partea USR PLUS, au spus cei de la USR PLUS trecem PNDL-ul cu amendamentele  noastre, dar voi ne ajutaţi să trecem proiectul cu Secţia Specială. El a numit asta şantaj, dar nu e şantaj”, a afirmat Lăzăroiu.

El consideră că Stelian Ion se afla pe lista neagră a preşedintelui Klaus Iohannis.

“Stelian Ion era cumva pe lista neagră a preşedintelui, preşedintele clar a dat un semnal undeva în iulie cred,  a spus că e nemulţumit şi imediat şi premierul şi ceilalţi lideri ai PNL au început să mârâie, nu au fost foarte agresivi, au început să mârâie împotriva lui Stelian Ion. E clar că el era pe o listă de remaniere. Au zis să profităm de ocazie acum şi să o facem. Felul în care a făcut-o Florin Cîţu a fost mai rău ca la Vlad Voiculescu, că l-a chemat pe Dan Barna, i-a spus trimit decretul, aici nu a mai fost, l-a sunat cu două minute înainte şi a dat drumul la decizie”, a explicat sociologul.

Întrebat de Sebastian Zachmann ce ar fi făcut dacă era consilierul lui Florin Cîţu şi era întrebat dacă să îl demită sau nu pe Stelian Ion, Sebastian Lăzăroiu a răspuns: “Categoric, nu. Dacă vrei să mai stai pe scaunul pe prim-ministrul. Era previzibil”

Sebastian Lăzăroiu consideră că Florin Cîţu va câştiga alegerile din PNL deoarece acest lucru îl doresc cei mai mulţi lideri de organizaţii judeţene.

Sociologul a precizat că, dacă va rămâne un guvern minoritar liberal, atunci deficitul României va ajunge la 12 la sută, conform News.ro.

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *