Sorin Cîmpeanu: ‘Îmi exprim încrederea că nu vor apărea focare în școli’

 Sorin Cîmpeanu: ‘Îmi exprim încrederea că nu vor apărea focare în școli’

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri că până în prezent nu au fost înregistrate cazuri de elevi cu simptome de coronavirus sau cazuri confirmate. El a transmis că vor fi facute evaluari săptămânal, iar raportările din ziua de vineri vor fi luate ca referinţă pentru rata de infectare pentru a şti cum se derulează lucrurile în continuare.

„Suntem în legătură permanentă cu inspectoratele şcolare judeţene, deci în legătură permanentă cu toate şcolile. Suntem în cea de-a treia zi a semestrului II. Până acum nu au apărut nici măcar cazuri în care elevii să fi prezentat simptome, deci cu atât mai puţin cazuri confirmate care să genereze suspendarea activităţii cu prezenţă fizică în clasa respectivă.

Aceste evaluări vor fi făcute săptămânal, raportările din ziua de vineri vor fi luate ca referinţă pentru rata de infectare pentru a şti cum se derulează lucrurile în continuare. Evaluările sunt făcute cu cadenţă săptămânală, excepţie fiind, desigur, şi au fost astfel de situaţii, localităţile care intră în carantină, caz în care evaluarea nu mai e săptămânală şi şcoala intră, din păcate, în carantină odată cu întreaga localitate”, a declarat ministrul la Spitalul Militar, unde a primit a doua doză de vaccin anti-COVID-19.

El a amintit că, începând cu data de 8 februarie, cea mai mare parte a şcolilor din România îşi desfăşoară activitatea cu prezenţă fizică.

„Îmi exprim încrederea că nu vor apărea focare. (…) Dacă şi unde vor apărea astfel de situaţii, aş vrea să vă asigur că, împreună cu Ministerul Sănătăţii, cu DSP-urile şi cu toţi cei îndrituiţi, nu vom ezita nicio clipă să luăm acele decizii care contribuie la siguranţa sanitară în şcolile din România”, a spus Sorin Cîmpeanu, informează agerpres.ro

Citește și:

USR-PLUS își calcă în picioare promisiunile! Încearcă să execute un șef angajat prin concurs și să-și pună un om de partid

Numirile pe filieră PNL continuă! O fostă miss ajunge la conducerea unui spital din România

EXCLUSIV Răsturnare de situație în MAI! Lucian Bode aplică, de fapt, Legea lui Marcel Vela

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *