Theodor Stolojan: ‘Aș tăia ajutoarele de la stat la firme care nu îmi demonstrează că ies la export sau dau valoare adăugată’

Theodor Stolojan fost prim-ministru al României a declarat că  România ar trebui să se concentreze pe folosirea resurselor naturale pe care le avem.

Unde stă rău de tot România?

Theodor Stolojan: „Am pierdut capacitatea de a face proiecte și de a le duce până la capăt, capacitatea strategică e deficitară. Un exemplu tipic. Facem proiectele mari de infrastructură mai scumpe și pe perioade mai lungi decât toate țările”

Theodor Stolojan, dacă ar fi astăzi prim-ministru:

Theodor Stolojan: „Aș schimba infrastructura, revederea întregului proces, angajarea de experți care să conducă proiectele. Nu ducem lipsă de bani! Al doilea lucru este folosirea resurselor naturale pe care le avem. Să stăm cu gazele naturale în Marea Neagra și să nu pun o legislație. Acolo scrie că vor să facă un proiect pilot de a produce hidrogen în România. Este exact ce s-a făcut cu marile industrii auto în vremea crizei când au primit ajutoare să treacă la producția de mașini electrice. Nu mai dau ajutoare de stat la firme care nu îmi demonstrează că ies la export sau dau valoare adăugată. Dacia, centrul Tehnic Titu. Patru, educație. România nu face numai tranziția la societatea digitală și verde, ci și la societate bazată pe cunoaștere. Mai departe sănătatea. Când m-am dus la Banca Mondială m-a trimis să fac vizita medicală, când nu am făcut-o mi-au trimis a două scrisoare, dacă nu vă faceți vizita medicală vă mărim prima de asigurare”, conform alephnews.ro.

Vezi și:

Theodor Stolojan: ‘Marea greșeală a României e că nu a luat planul de autostrăzi de pe vremea lui Ceaușescu să țină cont de el’

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *