Theodor Stolojan, semnal de avertisment pentru Guvern: ‘Avem taxe și impozite prea mici. România se împrumută deja peste măsură’

Theodor Stolojan fost prim-ministru al României a transmis un puternic semnal de alarmă actualei Coaliții de guvernare cu privire la situația economică a țării.

Fostul politician a făcut unele precizări despre capacitatea României de a reuși să susțină o creștere a alocațiilor începând cu 1 iulie 2021:

La ora actuală, din câte am înțeles, nu a fost prevăzută în buget această creștere de la 1 iulie. Este datoria coaliției să analizeze această problemă, să vadă execuția bugetului la 6 luni și să ia o decizie. Trebuie întreruptă această practică a politicienilor români care nu țin seama de nicio realitate economică. Ceea ce Guvernul și-a propus prin acest PNRR este să stabilească un mod economic de mișcare a tuturor drepturilor sociale în funcție de capacitatea economiei.

România se împrumută deja peste măsură. Țara produce, dar nu reușim să colectăm impozitele la nivelul a ceea ce producem și, în același timp, am adoptat un mode economic bazat pe impozite și taxe mici, comparativ cu țările cu care ne comparăm și vrem să fim ca ele. Nu putem propune și adopta în veselie dublare, creștere cu 40% când economia a fost în recesiune, anul trecut. Ne-am revenit la nivelul din 2019. Nu am sărit peste 2019“, a precizat Theodor Stolojan, conform dcnews.ro.

Vezi și:

Mircea Coșea, analist economic, despre pericolul împrumutului de la UE prin PNRR: ‘De acum înainte intrăm în austeritate. Va trebui să strângem cureaua’

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *