UDMR intervine în scandalul dintre PNL și USR-PLUS și cere îngroparea securii războiului! Kelemen Hunor: Soluția cea mai bună sau cea mai potrivită ar fi refacerea coaliției

 UDMR intervine în scandalul dintre PNL și USR-PLUS și cere îngroparea securii războiului! Kelemen Hunor: Soluția cea mai bună sau cea mai potrivită ar fi refacerea coaliției

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, susține că soluția pentru rezolvarea crizei politice este refacerea Coaliției PNL-USR-PLUS-UDMR.

Pe de altă parte, vicepremierul UDMR este conștient că acest lucru nu va fi posibil decât după terminarea congreselor celor două partide.

Soluția cea mai bună sau cea mai potrivită ar fi refacerea coaliției PNL, USR-PLUS și UDMR. Puteți să mă întrebați dar cum și când? La aceste două întrebări am mai puține răspunsuri, dar știu că până nu se termină congresele celor două partide, nu va fi posibilă o refacere a coaliției. După ce colegii noștri din PNL și USR vor alege președintele partidelor respective, sigur, trebuie să ne întoarcem la masa negocierilor și trebuie să facem un efort, prin compromis, prin a lăsa fiecare câte ceva, dar până atunci ar trebui să ne oprim prin declarații cu toții, ar trebui să terminăm cu această atitudine de ninja pe Facebook”, a spus Hunor, la RFI.

Vicepremierul consideră că un Guvern minoritar ar fi o soluție riscantă: „Nu văd eu altă soluție viabilă pe termen de trei ani de zile, până la sfârșitul ciclului electoral, decât această coaliție. Dacă nu se poate, atunci trebuie căutată altă soluție, inclusiv un Guvern minoritar, cu susținere din partea celor care punctual vor dori să susțină Guvernul, dar această variantă este din punctul meu de vedere extrem de riscantă, mai ales pentru o perioadă de trei ani de zile. Dacă am fi cu un an înainte de alegeri, hai, mai merge, dar așa nu”.

Vezi și

Omul lui Dan Barna s-a sucit la 180 de grade! USR-PLUS face blat cu PSD și PER, în goana după funcții

EXCLUSIV Scurtcircuit în Ministerul de Interne, în mandatul lui Lucian Bode! Ancheta în cazul polițistului-campion de la Trupele Speciale, luată de la zero!

Vești bune pentru elevi și studenți! Guvernul ar putea crește bursele școlare

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *