Connect with us

Un medic de familie din Republica Moldova a fost reținut într-un dosar de eliberarea a certificatelor false de vaccinare anti-COVID-19

Economic

Un medic de familie din Republica Moldova a fost reținut într-un dosar de eliberarea a certificatelor false de vaccinare anti-COVID-19

Medicul de familie din comuna Stăuceni, reținut pentru corupție în dosarul privind eliberarea certificatelor de vaccinare, a refuzat să ofere un comentariu.

Echipa de filmare Publika TV a suprins momentul în care angajatul din sănătate a fost reținut de CNA, transmite Știri.md.

Totul s-a întâmplat în urma unor percheziții în acest dosar.

Amintim că, un medic de familie din cadrul Centrului de sănătate din Stăuceni a fost reținut, cu puțin timp în urmă, de CNA și procurori, în cadrul dosarului privind schema de corupție la eliberarea certificatelor de vaccinare anti-COVID-19.

Potrivit CNA, acțiunile de urmărire penală continuă cu percheziții la domiciliul persoanei.

Centrul Național Anticorupție a anunțat astăzi că mai mulţi lucrători medicali din sectorul Râşcani şi comuna Stăuceni, municipiul Chişinău, sunt suspectaţi că ar fi eliberat certificate de vaccinare false la COVID. Marţi au avut loc percheziţii la două instituţii medicale.

Asta după ce luni, trei persoane suspectate de vânzarea certificatelor de vaccinare false au fost reținute de CNA şi procurorii anticorupţie.

Bănuiţii sunt cercetați pentru trafic de influență și riscă până la 7 ani de detenție sau amendă pe până la 200.000 de lei. Mai mult, pedepse penale riscă atât medicii care au eliberat ilegal certificatele, cât şi cei care au plătit pentru ele fără să se vaccineze.

Continuă să citești
S-ar putea să-ți placă și...
Click să comentezi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Economic

To Top