Valeriu Gheorghiță, avertisment dur pentru români: ‘Ne așteptăm la un val patru. E important să înțelegem că nu a trecut această pandemie’

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare anti-COVID-19, a declarat că pandemia noului coronavirus SARS-CoV-2 încă nu a trecut.

In ciuda relaxării restricțiilor și a mobilității tot mai mari a românilor, autoritățile atrag atenția că pandemia COVID-19 e departe de a se fi încheiat. Un al patrulea val al pandemiei este inevitabil, fiind așteptat in toamna acestui an.

Intensitatea acestuia depinde însă de numărul de persoane vaccinate de la noi din țară și de numărul celor care sunt imunizați împotriva noului coronavirus după ce au trecut prin boala.

„Ne așteptăm la un val patru și durata și intensitatea valului patru depind de cât de bine vom fi protejați la nivel de colectivitate. Tocmai de aceea, e important să înțelegem că nu a trecut această pandemie, virusul este în continuare circulant și riscul tulpinilor virale mutante este crescut, atâta vreme cât încă avem populație susceptibilă la boală”, a declarat medicul colonel Valeriu Gheorghiță, conform ziare.com.

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *