Vasile Dîncu: ‘Președintele Constantinescu era un om foarte bun, un intelectual, dar nu avea aceste caracteristici ale puterii’

 Vasile Dîncu: ‘Președintele Constantinescu era un om foarte bun, un intelectual, dar nu avea aceste caracteristici ale puterii’

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, a mărturisit că, deși nu s-a gândit personal să candideze pentru funcția supremă în stat, ”au fost alți oameni care m-au făcut să mă gândesc la asta, care au spus că eu ar trebui să fiu președintele României”.

”Nu cred că un om normal care înțelege responsabilitatea acestei funcții se vede destul de pregătit pentru această funcție. Trebuie să ai un orgoliu nemăsurat. Vă aduc aminte despre cartea unui mare strateg francez care a creat pe majoritatea din școala politică franceză și din școala de publicitate din Franța. El a scris o carte de memorii unde spunea că s-a întâlnit cu președintele Emil Constantinescu înainte de a fi președinte. I-a făcut un diagnostic și l-a întrebat: <<domnule rector, ai atâta voință de putere, ai dorința neapărată de te umili în spațiu public, poți accepta să își dispară viața personală pentru a te dedica cu totul poporului și dacă ai toate acestea poți accepta să fii președinte, dar dacă nu este foarte greu>>. Președintele Constantinescu era un om foarte bun, un intelectual, dar nu avea aceste caracteristici ale puterii. Eu nu am o dorință de putere care să îmi justifice un sacrificiu total pentru aceste lucruri”, spune social-democratul la Puterea Știrilor.

Întrebat dacă ar accepta oferta PSD de a candida la Cotroceni, Dîncu a răspuns că lucrurile sunt mai complicate în partid din acest punct de vedere, fiind, în aceste cazuri, o competiție internă.

”Noi avem o înțelegere care este foarte complicată în PSD: considerăm că este o competiție internă. Vor trebui să treacă printr-o competiție unde vor fi mai mulți candidați în funcție de șansele fiecăruia, în funcție de tipul de personaj pe care îl vom crea pentru că noi vrem să mergem la alegeri cu un om și cum program, nu este suficient doar omul.

Ne-am păcălit cu o serie de oameni care au fost președinți în ultimii ani, despre care am crezut că pot schimba lumea, dar nu a fost adevărat. Mai întâi trebuie văzut programul și echipa candidatului.

Sigur că aș putea face parte din această competiție, însă nu m-am gândit la funcția prezidențială. Este un drum foarte lung pentru asta și un om normal nu și-l poate propune. Eu am și alte vise legate de scris, de citit.

M-am uitat pe sondajele din ultimii ani și m-am uitat care au fost candidații în zona presei, cine credea presa ca va fi candidat cu 3 ani înainte, iar ceea ce gândeam cu trei ani înainte iar 1 dintre 5 candidați pe care îi credita presa a ajuns până la urmă să fie candidat în cursa finală. Foarte mulți candidați au fost uciși pe drum, deci noi nu ne grăbim cu candidatul. Scena românească este plină de surprize”, conchide Dîncu, conform psnews.ro

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *