Violeta Alexandru sare în ajutorul lui Ludovic Obran: ‘A dus PNL la guvernare căci altminteri ne uitam de peste gard și ne gândeam cum ar fi dacă’

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a transmis pe pagina sa de Facebook, că îl va vota la congres pe Ludovic Orban pentru funcţia de lider al partidului.

”Dacă:

– mi-ar fi teamă că doar agățându-mă de o funcție publică/politică contez și eu în spațiul public,

– Ludovic Orban m-ar fi împiedicat cu ceva, pe mine, de câțiva ani membru PNL, să cresc natural în partid, prin forțele mele, inclusiv prin câștigarea încrederii membrilor, a colegilor pe care îi încurajez să creadă, în primul rând, în ei, să lucreze în echipă, să nu fie egoiști,

– aș fi un om influențabil,

– aș fi nesigură pe mine că sunt capabilă să las ceva, cât de puțin, în urmă, prin muncă și corectitudine,

– nu aș avea experiență de management de echipe care mă ajută să pot discerne între oameni serioși și oameni cărora nu le place munca susținută ci șmechereala și șefia pentru că vor confort,

– nu aș avea convingerea că lipsa de caracter îi doboară, mai devreme sau mai târziu, pe cei care nu au substanță,

– dintr-un motiv sau altul mi-ar fi constrânsă libertatea de a lua decizia pe care o simt corectă – adică nu aș fi un om de caracter ci o oportunistă,

probabil că aș fi astăzi un om chinuit, care caută disperat soluții care să îi garanteze că rezistă în politică. Nu este cazul.

Eu nu mi-aș face un proiect politic cu oameni care, de la momentul în care aveau nevoie de sprijin politic și până ieri, fără să li se fi cerut, se gudurau până la exagerare prin tot felul de promisiuni de loialitate. Un asemenea proiect nu durează niciodată. Marile idei și programe se pun în practică prin oameni.

Dincolo de wow, contează seriozitatea, liberalismul practicat, nu declarat și tăria de a te uita, în primul rând, la cum poți face bine pentru oameni, punându-te pe tine pe planul doi. Aceste lucruri se văd pentru cine vrea să vadă.

Votez Ludovic Orban la congresul din toamnă al PNL, cel care s-a opus (singurul, într-o sală plină de USLiști) împrietenirii cu PSD din respect pentru alegătorii de dreapta și care a suferit politic pentru verticalitatea lui. Cel care a dus PNL la guvernare căci altminteri ne uitam de peste gard și ne gândeam cum ar fi dacă. Este o opțiune asumată, eu făcând parte din generația contracandidatului Cîțu.

Știu bine că Ludovic Orban înțelege schimbările din partid și din societate, inclusiv mesajul de îmbinare a experienței cu noi perspective, mesajul de respect pentru cei care au tras pentru partid și pentru România în cele mai grele momente, atunci când partidul decăzuse cu noutatea și prospețimea. Aceste lucruri îl vor duce la victorie în toamnă”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *