Connect with us

Virgil Popescu, la lansarea programului de Guvernare al PNL: ‘Vom avea investiții noi; românii trebuie să știe că, da, se poate, iar noi știm ce avem de făcut’

Economic

Virgil Popescu, la lansarea programului de Guvernare al PNL: ‘Vom avea investiții noi; românii trebuie să știe că, da, se poate, iar noi știm ce avem de făcut’

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat joi seară că ‘în această perioadă dificilă este foarte important să avem un plan și o strategie: stabilitate și credibilitate, asta trebuie să ofere un guvern investitorilor, asta am oferit noi și vom oferi în următorii 4 ani’.

”În această perioadă dificilă este foarte important să avem un plan și o strategie: stabilitate și credibilitate, asta trebuie să ofere un guvern investitorilor, asta am oferit noi și vom oferi în următorii 4 ani. Într-un an am reușit să facem multe lucruri și vom face și mai multe lucruri pentru că știm ce avem de făcut pentru dezvoltarea economiei românești, avem resurse și știm să o facem. Am făcut multe într-un timp record.

Vom continua să susținem pe cei mici și IMM-uri, vom injecta capital. Granturile vor ajunge în conturile întreprinzătorilor, uitați-vă că se va întâmpla.

Există posibilitatea să redeschidem schemele pentru IMM-uri după ce vom primi aprobarea CE. Nicio economie sănătoasă nu poate să funcționeze fără energie, coloana vertebrală a oricărei economii. Susținem cu tărie Green Deal, pactul verde european, pentru o moștenire pe care să o lăsăm copiilor. Facem investiții în domeniul nuclear, împreună cu SUA, Canada și Franța, de 9 miliarde de euro.

Am adus o finanțare de 7 miliarde de dolari din partea băncii de import-export a României. Pregătim capacități energetice noi, la CE Hunedoara, Elcen București și nu numai. Vom avea investiții noi în capacități energetice din surse eoliene și solare în valoare de 26 miliarde de lei. Un fond de minim 6 miliarde de euro ne va ajuta să facem toate aceste proiecte.

El a mai declarat că vor moderniza rețelele de transport de energie electrică

Pregătim modernizarea și extinderea rețelei de transport de gaze, extindem rețeaua de transport gaze, alocăm 1 miliard de euro pentru asta. Susținem exploatările de gaze naturale offshore din Marea Neagră. Schema de ajutor de minimis pentru Horeca și IMM pentru panouri fotovoltaice, în valoare de 200 milioane de euro. Nu mai vrem ca antreprenorul să fie plimbat de la ghișeu la altul.

Pentru că turismul a fost afectat pregătim schema de ajutor pentru compensarea parțială. În exercițiul viitor există un miliard de euro pentru destinații turistice, astfel încât turiștii străini să vină cu plăcere și românii să își redescopere țara. Sprijinirea industriei cinematografice: dăm bani celor care vin să arate frumusețile României, am alocat 150 milioane de euro. Românii trebuie să știe că, da, se poate, iar noi știm ce avem de făcut, avem resursele necesare și o vom face”, informează realitatea.net

Citește și:

Document intrat în posesia Bugetul.ro! Dovada că s-a solicitat și la Ministerul Economiei inventarierea personalului care vrea să se vaccineze

Vești importante pentru șoferi! Ce se întâmplă cu calcularea polițelor RCA

Document. Suma impresionantă pe care o va câștiga omul pe care Clotilde Armand îl face șef al Poliției Locale Sector 1

Continuă să citești
S-ar putea să-ți placă și...
Click să comentezi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Economic

To Top