Virgil van Dijk va merge la Euro! Federatia Olandeza a luat decizia in privinta lui

Fanii nationalei Olandei au primit o veste buna.

Virgil van Dijk (29 de ani) va face deplasarea alaturi de lotul Olandei, insa nu va evolua. Fundasul lui Liverpool si poate cel mai important om din nationala Olandei va face parte, neoficial, din staff, astfel incat el sa isi poata indeplini, intr-o oarecare masura, rolul de capitan.

Liderul vestiarului, Van Dijk este indisponibil in urma unei accidentari suferita intr-un meci cu Everton, din Premier League, atunci cand a fost faultat de portarul Jordan Pickford.

Virgil a fost vazut in tribuna si la amicalul Olandei cu Serbia, stand chiar deasupra bancii tehnice a lui Frank de Boer. De altfel, asa cum se vede si din poze, van Dijk chiar le-a acordat indicatii colegilor sai.

De altfel, Frank de Boer a spus ca fundasul lui Liverpool este un om extrem de important in vestiar: „Virgil este extrem de important pentru aceasta echipa, este un tip care-i motiveaza si care este esential in vestiar de mai multa vreme. Iar echipa il iubeste”, a recunoscut si selectionerul Olandei.

Van Dijk a strans 38 de selectii pentru „portocala mecanica”, pentru care a marcat de 4 ori. Nu a evoluat insa la turneele finale, exceptand Play-Off-ul Ligii Natiunilor din 2018, atunci cand Olanda pierdea finala in fata Portugaliei.

Pe acceași temă