Vlad Voiculescu ori nu știe legea, ori minte cu nerușinare! Ordinul semnat de Nelu Tătaru îl contrazice

 Vlad Voiculescu ori nu știe legea, ori minte cu nerușinare! Ordinul semnat de Nelu Tătaru îl contrazice

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a afirmat, joi, că decedații Covid-19 vor putea fi înmormântați îmbrăcați.

Mai mult, conform lui Voiculescu, nu scria nicăieri până acum că persoanele decedate din cauza Covid-19 nu puteau fi înmormântate îmbrăcate.

UPDATE. Vlad Voiculescu recunoaște că a greșit.

Bugetul.ro a căutat, însă, în lege, iar Ordinul semnat fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, îl contrazice pe Vlad Voiculescu.

Potrivit Ordinului nr. 570 din 6 aprilie 2020, semnat de Tătaru, „cadavrele contaminate ca urmare a infecției COVID-19 confirmate prin teste specifice de laborator, care au fost autopsiate, se îmbălsămează cu caracter obligatoriu la sfârșitul autopsiei pentru a preveni transmiterea infecției. Aceste cadavre se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac”.

Voiculescu a acuzat firmele de pompe funebre că au încălcat LEGEA

Îmi pare rău dacă lucrul ăsta s-a întâmplat (n.r. – că oamenii au fost înmormântați dezbrăcați), dar nu are nicio legătură cu Ordinul semnat de ministrul Tătaru. Trebuie să răspundă cine a făcut lucrul ăsta. Cei de la pompe funebre nu au respectat legea. Deci, ei trebuie să răspundă, dacă au greșit”, a afirmat Vlad Voiculescu.

De asemenea, el a refuzat să-și ceară scuze față de rudele persoanelor decedate din cauza Covid-19 și îngropate dezbrăcate.

El a motivat că Ministerul Sănătății nu are nicio vină.

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *