Vlad Voiculescu pregătește o numire controversată! O persoană cu afaceri în industria pharma, director la Ministerul Sănătății

 Vlad Voiculescu pregătește o numire controversată! O persoană cu afaceri în industria pharma, director la Ministerul Sănătății

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, s-ar pregăti să aducă la Ministerul Sănătății o persoană cu afaceri în industria pharma.

Concret, pe postul de director al Direcţiei de politica medicamentului, Vlad Voiculescu ar urma să o aducă, fără concurs și doar cu pe bază de dosar și interviu, pe Monica Negovan, informează Adevărul.

Sursa citată precizează că Negovan avut afaceri în domeniul farmaceutic, în asociere cu Pharma Farm, firmă deţinută de compania maghiară Richter. Totodată, Monica Negovan şi-ar fi depus deja demisia de la firma unde a activat în ultimii ani.

Monica Negovan ar fi o apropiată a lui Vlad Voiculescu, dar și a secretarului de stat Andreea Moldovan, originară tot din Târgu Mureş, primul secretar de stat numit de Voiculescu când a ajuns la conducerea Ministerului Sănătăţii/

„Ministerul Sănătăţii a anunţat pe 16 februarie faptul că scoate la concurs postul de director al Direcţiei politica medicamentului, a dispozitivelor şi a tehnologiilor medicale. Selecţia, pe bază de dosar care trebuia trimis pe o adresă de e-mail de la Ministerul Sănătăţii, urmată de un interviu în faţa unei comisii. Trimiterea dosarelor s-a putut face doar timp de două zile, adică pe 17 şi 18 februarie, până la ora 16.00. Practic, cine nu era la curent cu toate anunţurile Ministerului Sănătăţii era luat pe nepregătite, dat fiind faptul că între anunţul privind concursul şi începerea depunerea dosarelor erau mai puţin de 24 de ore.

Potrivit unor surse politice, interviurile urmează să fie date în faţa unei comisii formate din Nicoleta Rusu secretarul general al ministerului, Amalia Şerban, directorul Direcţiei de asistenţă medicală şi sănătate publică, precum şi Alexandrina Culea, directorul Direcţiei juridice, recent adusă de ministrul Vlad Voiculescu de la Poliţia Locală a Sectorului 1. Din cele opt dosare depuse, patru au fost respinse, astfel că la interviu program în această dimineaţă au rămas doar patru persoane.

Surse din interiorul Ministerului Sănătăţii relatează că deja există o favorită pentru ocuparea funcţiei în aşa-zisa competiţie, fapt cunoscut inclusiv de comisia de examinare. Mai precis, favorită ar fi Monica Negovan. De profesie farmacist, Negovan locuieşte în Târgu-Mureş şi a avut afaceri în domeniul farmaceutic, în asociere cu Pharma Farm, firmă deţinută de compania maghiară Richter, susţin surse din instituţie pentru „Adevărul”, precizând că aceasta deja şi-ar fi depus deja demisia de la firma unde a activat în ultimii ani”, scrie publicația citată.

Vezi și

Nici urmașii răzeșilor lui Ștefan cel Mare nu spun pas la nepotisme! Fiică de secretar de stat USR-PLUS, angajată la cabinetul unui parlamentar al Alianței

‘La vremuri noi, tot noi!’ Pensionari din Ministerul de Interne, ‘unși’ directori de Clotilde Armand și Ciprian Ciucu

PNL continuă numirile făcute pe bază de carnet de partid! Din Parlament, ajunge șef de instituție!

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *