7 pași pentru a înlătura virusul troian

 7 pași pentru a înlătura virusul troian

Virusul troian este un atac malware obișnuit care apare unui utilizator țintă sub formă de carduri cadou, cupoane speciale și oferte. Acest formular pe care îl prezintă poate face ca un utilizator de internet să dorească să afle mai multe despre ce este vorba. Virusul imită programele legitime, iar utilizatorul  țintă va crede că este în regulă  să îl urmeze. Acestea vor apărea de obicei sub formă de e-mailuri sau linkuri și vor convinge ținta să deschidă e-mailul sau linkul. În continuare, vom vorbi despre 7 pași pentru a înlătura acest virus periculos:

  1. Folosiți un anti-malware de calitate. Cel mai bun mod de a învinge virusul troian ar fi să aveți un antivirus pe computer. Există diferite antivirusuri pe piață. Unele sunt disponibile gratuit, în timp ce altele trebuie achiziționate. Atunci când cineva are un anti-malware bun, ar trebui să îl actualizeze în continuare, astfel încât computerul să nu se infecteze cu  virusul troian.

De asemenea, antivirusul oferă o protecție suplimentară împotriva criminalității cibernetice și oferă caracteristici bonus, cum este  controlul parental și un manager de parole. Dacă faceți câteva căutări pe Google, internetul va afișa multe variante de antivirusuri pe care le puteți căuta și utiliza pentru a  proteja computerul.

  1. Nu executați decât programe din surse de încredere. Virusul troian va ajunge la o sursă țintă prin intermediul unei persoane cunoscute pe site-urile de rețele sociale. Prin urmare, este important să fiți precauți și să vă adresați proprietarului contului de  pe platformele de socializare. Orice program dubios care va rula pe computerul dumneavoastră vă poate pune în pericol informațiile confidențiale stocate. 
  2. Utilizați un serviciu VPN. O rețea privată virtuală sau VPN este o aplicație care permite utilizatorului să se conecteze pe internet printr-un server securizat. Aceasta ascunde adresa IP a utilizatorului de cea a serverului. Rezultatul este că orice atac ar atinge mai întâi criptarea de nivel înalt a serverului. Pentru a testa eficiența unui asemenea serviciu, puteți testa cel mai bun VPN pentru mai multe dispozitive. Rețeaua privată virtuală va  îmbunătăți  securitatea prin ascunderea  adresei IP, criptarea comunicării, prezența unui server securizat  și eliminarea oricărui fișier malware. Deținerea unui VPN este doar un aspect important al securității cibernetice. Antivirusurile și igiena cibernetică sunt tehnici și instrumente complementare care ar trebui să ruleze  împreună pentru a face imposibilă accesul la informațiile private și confidențiale. VPN-ul ca tip de conexiune nu urmărește viruși pe dispozitivul pe care îl utilizați. Însă  serverul securizat la care vă conectați are un astfel de software și va bloca orice fel de cookie-uri suspecte, software sau atașamente. De asemenea, faptul că orice entitate rău intenționată nu vă va putea vedea adresa IP și locația înseamnă că nu veți fi vizat. Și deoarece conexiunea în sine este criptată, nu șanse  ca un hacker să vă intercepteze comunicarea.
  3. Nu acceptați programele trimise din aplicații de mesagerie instant. Aplicațiile de mesagerie instant sunt Skype, WhatsApp și Facebook Messenger. Hackerii vizează obținerea de informații de la utilizatorii acestor aplicații. Acest lucru duce la o mulțime de escrocherii, mai ales atunci când provine din aceste aplicații de mesagerie instant. 
  4. Scanați documentele descărcate . Documentele trimise prin intermediul internetului  pot să conțină fișiere dăunătoare dispozitivului folosit. Acesta este motivul pentru care cineva ar trebui să fie întotdeauna atent și să scaneze toate  documentele descărcate cu ajutorul unui antivirus eficient. 
  5. Instalați regulat sistemul de operare. Este important să actualizați frecvent sistemul de operare de pe  computerul dumneavoastră, fie că este un Windows 7 sau iOS. Actualizați software-ul sistemului de operare imediat ce actualizările sunt disponibile de la compania de software. Infractorii cibernetici au tendința  să exploateze găurile de securitate din programele software învechite. În plus față de actualizările sistemului de operare, ar trebui să verificați și actualizările altor software-uri pe care le folosiți  pe dispozitivul dumneavoastră. 
  6. Nu deschideți niciodată e-mailuri de la expeditori necunoscuți. Acest tip de e-mail este trimis chiar în căsuța de e-mail principală, să nu mai vorbim de spam, unde oamenii știu că ajung informațiile suspecte.  Dacă primiți un e-mail de la cineva care nu este familiar, nu riscați. Nu deschideți e-mailul dacă are atașamente cu extensions.exe sau vbs, deoarece puteți să vă alegeți cu un virus foarte periculos și greu de îndepărtat. 

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *