Connect with us

Activişti de mediu au înnegrit apa unei fântâni istorice din Roma

Diverse

Activişti de mediu au înnegrit apa unei fântâni istorice din Roma

Activişti de mediu au înnegrit apa unei fântâni din Piazza di Spagna din Roma, în timpul unui protest care, susţin aceştia, evocă un scenariu de „sfârşit al lumii”, informează AFP, potrivit Agerpres.

Trei militanţi ai organizaţiei Last Generation au turnat cărbune lichid vegetal în Fontana della Barcaccia, o capodoperă barocă din secolul al XVII-lea aflată la baza Treptelor Spaniole, înainte de a părăsi locaţia escortaţi de poliţie.

Fântâna în formă de barcă a fost proiectată de celebrul sculptor italian Pietro Bernini.

Înnegrirea apei „prefigurează scenariul sfârşitului lumii spre care ne îndreptăm, pe măsură ce apăsăm tot mai mult pe accelerator: secetă alternând cu inundaţii devastatoare, care vor pune capăt vieţii pe Pământ”, a precizat Last Generation într-un comunicat.

Last Generation a început să organizeze proteste paşnice, dar perturbatoare, în Italia anul trecut, înainte de alegerile generale, îndemnând politicienii din toate partidele să facă din schimbările climatice o prioritate.

Protestele din Italia fac parte dintr-o serie de acţiuni organizate în toată Europa pentru a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice.

Activiştii au aruncat supă, piure de cartofi sau vopsea lavabilă pe diverse situri de patrimoniu şi obiecte de artă din muzee.

Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Diverse

To Top