Acuze dure la adresa Guvernului: ‘PNRR a devenit Planul lui Cîțu de Redresare și Reziliență în PNL. Nu a dorit să le prezinte românilor unde se duc banii din împrumuturi’

Deputatul PSD Budăi, fost ministru al Muncii, le atrage atenția Coaliției de guvernare PNL-USR-PLUS-UDMR că au lăsat zona de Nord-Est a României fără banii de investiții necesari recuperării decalajelor față de Transilvania și zona de Nord-Vest a țării.

„Este inacceptabil ca un Guvern, oricare ar fi el, să trateze botoşănenii şi toţi locuitorii din Moldova ca cetăţeni de rang inferior şi să continue să ignore, aşa cum au făcut de fiecare dată partidele Dreptei, nevoia de investiţii în infrastructura rutieră, educaţie, sănătate, mediu, utilităţi. Nu mai putem continua în această logică a răzbunării pe cetăţenii care votează un preşedinte de Consiliu Judeţean sau un primar de municipiu, reşedinţă de judeţ de la altă formaţiune politică decât sunt cei care vremelnic reprezintă Guvernul României. Stimaţi propovăduitori ai tăierilor, amputărilor, reducerilor şi anulărilor de venituri şi investiţii, oricât de mult vă deranjează votul botoşănenilor, Constituţia nu vă dreptul să-i lăsaţi fără asigurarea accesului la un trai decent, care înseamnă drumuri asfaltate, apă şi canalizare, şcoli moderne, unităţi sanitare dotate şi funcţionale, locuri de muncă şi siguranţa zilei de mâine”, a declarat Marius Budăi.

Toate amendamentele transmise la bugetul de stat de parlamentarii de la PSD Botoşani pentru continuarea investiţiilor începute de guvernarea social-democrată în perioada 2017-2019 au fost respinse de majoritatea Coaliţiei Austerităţii Naţionale la solicitările lui Cîţu, Orban, Barna, Cioloş şi Hunor.

„Planul Naţional al României de Redresare şi Rezilienţă a devenit Planul lui Cîţu de Redresare şi Rezilienţă în PNL. Acesta a fost unul din motivele pentru care premierul nu a dorit să le prezinte românilor unde se duc banii din împrumuturile şi din granturile de la UE, decât după ce a depus programul la Bruxelles. Al doilea motiv a fost ca să ascundă îngheţările de pensii, salarii, alocaţii şi eliminările de stimulente pentru industria IT&C şi antreprenorii români aflaţi la început de drum. Ne-am întors cu 10 ani în urmă, la practicile guvernării PDL, unde românii au aflat de la televizor că urmează să le fie amputate veniturile, să fie concediaţi, să se ia împrumuturi în numele lor şi să se închidă spitale”, a explicat deputatul PSD Botoşani, informează agerpres.ro.

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *