Adrian Oros și Ludovic Orban, luați în vizor de Alin Nica: ‘Îmi lasă impresia că se forțează, prin violență, o decizie a filialei Timiș în ceea ce priveşte competiția națională’

 Adrian Oros și Ludovic Orban, luați în vizor de Alin Nica: ‘Îmi lasă impresia că se forțează, prin violență, o decizie a filialei Timiș în ceea ce priveşte competiția națională’

Preşedintele interimar al PNL Timiş, Alin Nica, a declarat, sâmbătă, după ce a suspendat lucrările Conferinţei de alegeri a preşedintelui PNL Timişoara unde a avut loc un scandal, că declaraţii recente ale preşedintelui Ludovic Orban îi lasă impresia că acesta girează persoanele care acţionează nestatutar şi ilegal, cu scopul de a forţa „prin violenţă o decizie a filialei Timiş în ceea ce priveşte competiţia naţională” din cadrul formaţiunii.

„Prezenţa în sală a ministrului Oros (Adrian Oros, ministrul Agriculturii, n.r.) şi declaraţiile pe care le-am citit recent, că preşedintele Ludovic Orban girează aceste alegeri care sunt în continuare în desfăşurare în sala Filarmonicii, dar nestatutar, îmi lasă impresia că se forţează, prin violenţă, o decizie a filialei Timiş în ceea ce priveşte competiţia naţională. Cred că este inacceptabil ca o minoritate să împiedice desfăşurarea unei adunări statutare şi, în consecinţă, vom discuta în Biroul Politic Judeţean paşii de urmat pentru revenirea la ordine şi organizarea la o dată ulterioară a alegerilor”, a declarat într-o conferinţă de presă Alin Nica, care este şi preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

„Oameni care nu au drept de vot, unii din Lugoj, au forţat intrarea în sala în care se desfăşura Conferinţa de alegeri şi le-au perturbat serios. Nu avem nici certitudinea că unii dintre ei erau membri PNL, nu erau pe convocator şi în consecinţă nu aveau dreptul de a fi în sală. S-a ajuns chiar la sustragerea însemnelor partidului, inclusiv ştampila cu semnătura mea, în consecinţă am decis că vom face plângeri penale împotriva celor care au instigat sau au săvârşit aceste fapte deosebit de grave. Aceste comportamente nu sunt reprezentative pentru PNL şi voi propune sancţiuni în conformitate cu statutul PNL. Eu şi colegii mei ne delimităm de astfel de comportamente”, a afirmat Nica.

Alegerile organizate sâmbătă pentru alegerea preşedintelui Organizaţiei PNL Timişoara au fost suspendate de preşedintele filialei PNL Timiş, Alin Nica, după ce susţinătorii celor doi candidaţi, Cosmin Tabără şi Raul Ambruş, s-au certat.

Cea mai mare nemulţumire a susţinătorilor lui Ambruş a fost aceea că de pe listele de votanţi au fost şterse 150 de nume, pe motiv că nu au buletin de Timişoara sau rezidenţa în municipiu şi nici nu au fost lăsaţi să intre în sala conferinţei de alegeri, de la Filarmonica Banatul.

Susţinătorii lui Ambruş au huiduit în faţa clădirii Filarmonicii atât echipa lui Tabără, cât şi pe Alin Nica.

În urma scandalului, Alin Nica a anunţat suspendarea alegerilor şi faptul că vor fi reprogramate, după o discuţie în Biroul Politic Judeţean al PNL cu privire la „această situaţie foarte serioasă”, informează agerpres.ro

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *