Alexandru Rafila a răbufnit la adresa lui Florin Cîțu: ‘Se confirmă pas cu pas. Bate câmpii ca de obicei’

 Alexandru Rafila a răbufnit la adresa lui Florin Cîțu: ‘Se confirmă pas cu pas. Bate câmpii ca de obicei’

Deputatul PSD Alexandru Rafila l-a criticat pe premierul Florin Cîțu deoarece în ultimele luni nu s-a preocupat să pregătească spitalele pentru valul 4 al pandemiei de coronavirus, deși se știa că acesta va veni în toamnă. În schimb, șeful Guvernului a încurajat organizarea de festivaluri, adevărate „acceleratoare ale pandemiei”. Rafila a vorbit apoi despre solicitarea lui Cîțu de a fi dublate paturile ATI pentru pacienții COVID, da și despre propunerea acestuia de a fi folosite certificatele verzi la nunțile deja programate în localitățile cu incidență de peste 3 la mie.

„Noi am avut o discuție acum șase săptămâni. Am spus că evaluarea celui mai rău scenariu cu 1.500 de cazuri pe zi la jumătatea lui septmebrie e evident nerealistă și am stabilit tot atunci că în ultima săptămână din septembrie vom ajunge la 4-5.000 de cazuri. Se confirmă pas cu pas.

Dl Cîțu bate câmpii ca de obicei. Nu știu dacă e serios sau nu, ori uită foarte repede ce a spus, ceea ce foarte grav, că e premier, ori nu spune adevărul, și atunci e și mai grav. A găsit acum o soluție despre nunți. A trecut de la postura de prim-ministru la cea de prim nuntaș al României și rezolvă lucrurile prin introducerea certificatului verde la nunți”, a declarat Alexadru Rafila.

Deputatul PSD a amintit că, la începutul lunii august, Florin Cîțu și Emil Boc s-au fotografiat fără mască la festivalul Electric Castle, „apropo de mesaje și exemple…”

Despre solicitarea premierului de a fi dublate paturile ATI COVID, Rafila a spus: „Nu avem de unde să dublăm paturile, ele vor fi luate de la alte secții de ATI, unde sunt tratați pacienți non-COVID. Nu discutăm de paturi care se inventează, ci se iau dintr-o parte în alta. Numărul de paturi ATI e relativ constant, că nu poți să-l crești având același număr de specialiști. Vor fi alte spitale care se vor închide, care vor transforma secțiile ATI în secții ATI COVID, vom avea iar mortalitate excesivă ca anul trecut din cauza faptului că oamenii cu alte afecțiuni nu vor avea acces la servicii medicale”.

Acesta a criticat-o și pe Ioana Mihăilă, fostul ministru al Sănătății, căci nici ea nu a făcut pregătiri în perspectiva valului 4 al pandemiei.

„De ce să ia măsuri când dânsul a spus că a învins pandemia datorită succesului programului de vaccinare? 4 – 5 luni nu doar că n-a făcut nimic, dar a și încurajat diverse manifestări care au fost aceleratoare ale pandemiei”, i-a mai reproșat Alexandru Rafila lui Florin Cîțu, conform b1tv.ro

Citește și:

Alexandru Rafila atrage atenția: ‘E posibil să se închidă școlile. România e într-o situație de pericol’

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *