Alexandru Rafila răstoarnă declarația lui Nelu Tătaru: ‘Din moment ce oferi alternativa, vaccinarea nu mai devine obligatorie’

 Alexandru Rafila răstoarnă declarația lui Nelu Tătaru: ‘Din moment ce oferi alternativa, vaccinarea nu mai devine obligatorie’

După ce Nelu Tătaru a vorbit, marți, de vaccinarea obligatorie, Alexandru Rafila i-a transmis că trebuie să-și aleagă mai bine cuvintele.

Rafila este de părere că nu se poate vorbi de vaccinare obligatorie, din moment ce oferi alternativa testării.

Din moment ce oferi alternativa și spui vaccinare sau testare, vaccinarea nu mai devine obligatorie. Noi trebuie să discutăm despre ce se întâmplă la nivelul UE, adică un certificat care asigură că o persoană e la risc minim de a transmite infecția și care arată că ești vaccinat sau testat periodic, că nu ești un pericol pentru cei cu care interacționezi. Așa trebuie pusă problema.

Trebuie discutat ca toată lumea să înțeleagă că se poate vaccina sau testa, iar testarea să fie mai simplă, mai accesibilă.

Asta poate aduce lucrurile sub control din punct de vedere al epidemiei. Așa aș vedea lucrurile în perioada următoare”, a afirmat Rafila, la Digi 24.

Cu o zi în urmă, Nelu Tătaru declara, în exclusivitate la DigiFM, că va discuta cu Florin Cîțu despre introducerea vaccinării obligatorii sau testarea săptămânală pentru personale din sectoarele esențiale de activitate, precum profesori, polițiști, pompieri sau jandarmi. De asemenea, obligativitatea imunizării ar putea fi impusă și pentru persoanele vârstnice, bolnavii oncologici sau cei imunodeprimați.

Nelu Tătaru, consilier onorific al premierului Florin Cîţu şi fost ministru al Sănătăţii, a declarat că va discuta miercuri cu premierul despre această variantă.

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *