Alina Gorghiu, atac dur la adresa PSD: ‘A ales să jongleze mai departe cu discursul populist. Se prefac acum că se luptă pentru mărirea alocaţiilor copiilor’

 Alina Gorghiu, atac dur la adresa PSD: ‘A ales să jongleze mai departe cu discursul populist. Se prefac acum că se luptă pentru mărirea alocaţiilor copiilor’

Senatorul liberal Alina Gorghiu consideră că pretextul pentru convocarea Biroului permanent al Senatului de luni a fost ”total neserios” şi afirmă că „ipocrizia” social-democraţilor „a ajuns la cote maxime”, atunci când „se prefac” că luptă pentru mărirea alocaţiilor.

„Pretextul pentru convocarea Biroului permanent al Senatului de astăzi a fost total neserios. PSD a ales să jongleze mai departe cu discursul populist, îi priveşte, ştim toţi că sunt doar tertipuri de campanie electorală. Se prefac acum că se luptă pentru mărirea alocaţiilor copiilor, dar asta este dovada că au ajuns cu ipocrizia la cote maxime.

Alocaţiile au fost deja mărite de Guvernul PNL din septembrie. De altfel, ultimele trei măriri de alocaţii au fost făcute de PNL, inclusiv ultima dublare a acestora. Mai departe, nu avem cum să îi lăsăm să arunce bugetul ţării în aer”, a declarat pentru AGERPRES Alina Gorghiu, vicepreşedinte al Biroului permanent.

Ea a adăugat că PNL nu a participat la şedinţă şi a menţionat că liberalii „refuză şi vor refuza şi pe viitor să stea la masă cu majoritatea toxică a PSD”.

„Nu intrăm în jocul lor în niciun caz! Am spus-o şi o repet: orice asociere cu PSD dăunează grav sănătăţii mediului politic din ţara noastră! Nu s-a întâmplat nimic ieşit din comun astăzi, PSD încearcă în continuare cu disperare să ţină în funcţiune, în mod artificial, majoritatea toxică de la Senat. Azi a mai fost o încercare în acest sens, din fericire, a eşuat. Este foarte bine aşa, românii ştiu de mult timp că nu pot aştepta nimic bun de la majoritatea de stânga. PSD a avut la dispoziţie 30 de ani să demonstreze că poate face ceva şi rezultatul s-a văzut”, a precizat senatorul liberal.

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a anunţat că a convocat Biroul permanent al acestui for legislativ pentru luni, la ora 13,00, iar pe ordinea de zi se află proiectul privind dublarea alocaţiilor copiilor.

„Am auzit multe discuţii despre sumele necesare pentru această mărire că nu ar fi. Aş vrea să spun că, printr-o rectificare bugetară făcută în august, Guvernul a găsit 2,2 miliarde de lei pentru a-i da primarilor PNL. Acum, la rectificarea bugetară, au pus din nou un miliard de lei. Practic, această sumă este mai mult decât necesară pentru a dubla alocaţiile. Noi nu găsim resurse să dublăm alocaţiile, dar găsim resurse să îi plătim pe chiulangii. De o lună, PNL şi USR nu vin la serviciu, dar găsim resurse să îi plătim pe aceşti oameni. Vin fără niciun fel de jenă să ia banii de la casierie, dar nu au decenţa să vină să voteze pentru această lege”, a susţinut Robert Cazanciuc, informează agerpres.ro

Citește și:

EXCLUSIV George Maior și Florian Coldea – de la vârful SRI la catedra SNSPA!

Vești proaste pentru români! Facturile la gaz ar putea crește cu 200 de lei pe an

Klaus Iohannis a promulgat legea! Anumiți români vor fi scutiți de plata impozitului

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *