Ana Birchall spulberă USR PLUS și pe Stelian Ion: ‘Să pună mâna totuși să recitească atât raportul MCV, cât și declarațiile șefului DNA’

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a lansat un atac extrem de dur la adresa celor de la USR PLUS după ce au lăudat public raportul Mecanismului de Cooperare și de Verificare (MCV) al Comisiei Europene.

”Le recomand totusi ca inainte sa mai deseneze asa punctaje sa puna mana totusi sa reciteasca atat raportul MCV cat si declaratiile sefului DNA si atunci ar realiza lipsa de decenta de care dau dovada in propaganda unei astfel manipulari! Care sunt acele progrese concrete???

Apropo ce face Stelian Ion? Aaaa e bine, nu? Poate se uita prin MJ si astfel realizeaza ca are un grup de lucru infiintat de mine inca din 2019 pentru analiza prevederilor MCV, analiza lasata la cheie cand am plecat din fruntea ministerului! Acest grup de lucru trebuie sa vina cu un plan concret, asumat de cine ce face si cine e responsabil astfel incat Romania sa nu fie singura tara din UE care ramane cu MCV!

P.S. Pentru postacii si trolii fanatici revin cu rugaminte ca inainte sa ma mai atace cu acelasi punctaj ce partid sa puna mana sa reciteasca atat recentul raport MCV cat si pe cel din perioada mandatului meu de ministru al justitiei, raport in care activitatea mea a fost apreciata mai mult decat pozitiv desi nu aveam sprijin in PM sau in guvern, nu aveam majoritate in Parlament… si aveam si un CSM condus de Savonea!

Declaratia sefului DNA: În pofida acestor aspecte pozitive, care țin doar de efortul DNA în combaterea corupției, Raportul punctează și unele probleme care pot afecta lupta împotriva corupției și anume:

– nerepararea modificărilor aduse legilor justiției în perioada 2017 – 2019 (inclusiv înființarea SIIJ) care au dus la o criză acută de personal la DNA,

– nepunerea de acord a legislației în vigoare cu deciziile Curții Constituționale,

– neîntărirea capacităților tehnice ale DNA, etc“!

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *