Connect with us

Apar primele efecte ale vremii severe în București – Copaci doborâți de vânt, accesul la SAGA Festival este decalat

Diverse

Apar primele efecte ale vremii severe în București – Copaci doborâți de vânt, accesul la SAGA Festival este decalat

Apar primele efecte ale vremii severe în Bucureși. Mai mulți copaci s-au prăbușit în diverse zone ale Capitalei anunță ISU București-Ilfov.

Astfel au fost raportați copaci căzuți pe Șos. Giurgiului, Str. Brândușelor, Aleea Fizicienilor și Str. Romancierilor Domnești.

Bucureștiul s-a aflat sub cod portocaliu de furtună până la ora 17.10.

„Pe durata codului meteo portocaliu au fost gestionate urmatoărele cazuri: București – 6 intervenții pentru îndepărtare copaci (1 auto avariat), Ilfov – două intervenții pentru îndepartare copaci (Darasti, Măgurele) și două intervenții pentru extragere a apei acumulate în locuințe și curți (Domnești, Clinceni)”, transmite ISU București-Ilfov.

Accesul participanților la SAGA Festival este decalat din cauza vremii

Ca urmare a avertizării meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie și a fenomenelor prognozate în București, caracterizate de descărcări electrice, grindină și averse torențiale, organizatorul evenimentului SAGA Festival și forțele de ordine au dispus măsura decalării accesului participanților la eveniment până la ora 18:00.

În continuare, organizatorul evenimentului nu va permite accesul cu umbrele, deoarece reprezintă obiecte de risc în astfel de condiții meteo, participanților fiindu-le recomandată purtarea pelerinelor de ploaie.

„Le recomandăm cetățenilor ca, pe durata fenomenelor meteo, să se adăpostească în clădiri și să urmărească informările emise de autorități și site-ul organizatorului”, transmite Jandarmeria.

Meteorologii au emis o avertizare nowcasting cod portocaliu pentru ploi torențiale și vijelie în București. Sunt așteptate averse torențiale care vor acumula peste 20…25 l/mp și izolat 30 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie și grindină.

Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Diverse

Publicitate Promo

Top 7 Zile

Publicitate Promo
To Top