Apare o nouă groapă de gunoi în Capitală! Clotilde Armand, acord cu Nicușor Dan și Garda de Mediu: Un nou depozit ecologic pentru deșeuri nepericuloase

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, anunță înființarea unui „nou depozit ecologic pentru deșeuri nepericuloase ce va deservi Bucureștiului, precum și a unor stații de tratare a deșeurilor”.

Armand susține că în primă fază va fi fondată Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor București.

Potrivit lui Clotilde Armand, decizia a fost luată împreună cu primarul Capitalei, Nicușor Dan, ministrul Mediului, Tanczos Barna, Garda de Mediu, prefectul Capitalei și președintele Agenției Naționale pentru Mediu.

Am organizat astăzi la Primăria Sectorului 1 o întâlnire cu: ministrul Mediului, președintele Agenției Naționale pentru Mediu, Comisarul General al Gărzii Naționale de Mediu, Prefectul Municipiului București, Primarul General al Municipiului București și toți primarii de sector din Capitală pentru a rezolva situația critică a deșeurilor. Am convenit să înființăm cât mai repede Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor București. În cadrul asociaței ne propunem demararea de urgență a proiectelor de înființare a unui nou depozit ecologic pentru deșeuri nepericuloase ce va deservi Bucureștiului, precum și a unor stații de tratare a deșeurilor.

În acest moment Capitala nu prea mai are unde să arunce gunoiul pentru că principala groapă de gunoi a fost închisă. Primăria Municipiului București a găsit alt operator și trebuie actulizate condițiile de operare. Sectorul 1 este direct afectat din această cauză. Criza din Sectorul 1 se poate repeta oricând în alte sectoare și nu cred că își dorește nimeni asta. Vedeți pe străzile din București foarte mult gunoi provenind din construcții sau șantiere care nu este ridicat, coșuri de gunoi stradale pline. Chiar dacă acest lucru este interzis de regulamentul de salubrizare unii operatori aleg să fie mai presus de lege. Noi facem eforturi zilnice să evităm ca orașul nostru să devină un focar de infecție și facem un apel către toate companiile de salubrizare, sortare și tratare a deșeurilor să nu șantajeze în nici un fel autoritățile publice. Este un moment critic pe care îl vom putea depăși împreună.”, anunță Armand.

Vezi și Scenariul care provoacă un cutremur în USR-PLUS: Dacian Cioloș, turnat de Dan Barna la DNA, pentru a-i face loc lui Drulă la alegerile prezidențiale

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *