Atac dur la adresa lui Florin Cîțu: ‘Este un apostol al austerității și adept al politicilor FMI’

Gabriel Zetea taxează ceea ce el numește politicile de austeritate ale Guvernului Cîțu:

Precauția economică este doar în capul domnului Cîțu, care este un adept al politicilor de austeritate a FMI. Știm acest lucru nu de acum, știm de mai mult timp. El a fost un apostol al austerității și acum zece ani de zile, când exista criză mondială și Guvernul Boc-Băsescu la acel moment tăia pensiile și salariile românilor. El a fost unul dintre cei care au fost de acord. Astăzi, el merge pe aceeași filozofie. Nu este o filozofie care să mai fie îmbrățișată nici măcar de către FMI, pentru că președinta FMI a spus: cheltuiți, cheltuiți, cheltuiți!”.

La remarca jurnalistului că mesajul FMI putea fi interpretat ca fiind de fapt:”cheltuiți cu cap!”, vicepreședintele PSD a răspuns:

Păi, da, dar întâi și întâi, trebuie să existe banii pe care să îi cheltuim. Asta înseamnă creșterea veniturilor populației, creșterea salariului minim pentru angajații din privat, care sunt peste cinci milioane de angajați, două milioane dintre ei sunt la nivelul salariului minim pe economie. Apoi, creșterea indemnizațiilor, a alocațiilor, a pensiilor, în măsura în care se poate. Toate aceste lucruri nu fac decât să existe o masă monetară mai mare la nivel întregii țări, să existe consum, pentru ca apoi acești bani să se întoarcă la bugetul statului, prin alte taxe și impozite. În felul acesta, România va putea să treacă peste criza sanitară, nu strângând cureaua”, conform rfi.ro.

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *