Connect with us

Au intrat în alertă – Kremlinul anunță că stă cu ochii ațintiți pe Kosovo: Situația e periculoasă

Diverse

Au intrat în alertă – Kremlinul anunță că stă cu ochii ațintiți pe Kosovo: Situația e periculoasă

Kremlinul a anunţat luni că monitorizează îndeaproape ceea ce a numit situaţia tensionată şi „potenţial periculoasă” din Kosovo, unde etnici sârbi au pătruns înarmaţi într-un sat, au avut schimburi de focuri cu poliţia şi s-au baricadat într-o mănăstire, relatează Reuters şi AFP, scrie Agerpres.

Rusia nu recunoaşte Kosovo, care are o populaţie majoritar albaneză, drept un stat independent şi susţine în mod tradiţional Serbia, cu care are legături apropiate religioase şi culturale.

„În Kosovo vedem o atitudine în mod tradiţional inechitabilă faţă de sârbi. Situaţia este foarte tensionată şi potenţial periculoasă, o monitorizăm foarte îndeaproape”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului într-un briefing.

„Nu este un secret pentru nimeni că provocări vizându-i pe sârbi sunt organizate foarte adesea”, a adăugat el.

Trupe ale poliţiei kosovare cu vehicule blindate au fost mobilizate luni în satul din nordul Kosovo unde în ajun patru oameni au fost ucişi în ciocniri între poliţie şi indivizi înarmaţi de etnie sârbă, potrivit Reuters.

Grupul de indivizi înarmaţi s-a baricadat duminică într-o mănăstire ortodoxă sârbă din satul Banjska, ulterior poliţia preluând controlul asupra lăcaşului de cult, după ciocniri în care trei atacatori şi un poliţist au fost ucişi.

Poliţişti înarmaţi au percheziţionat luni casele din sat, în căutarea unor eventuali participanţi la incidentul de duminică, potrivit unei surse din poliţie. Accesul presei în sat era blocat luni dimineaţa.

Continuă să citești
S-ar putea să-ți placă și...
Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Diverse

Publicitate Promo

Top 7 Zile

Publicitate Promo
To Top