Augustin Zegrean: ‘Nicio sesizare la CCR nu suspendă moțiunea. Moțiunea trebuie dezbătută la 3 zile după citire’

 Augustin Zegrean: ‘Nicio sesizare la CCR nu suspendă moțiunea. Moțiunea trebuie dezbătută la 3 zile după citire’

Augustin Zegrean, fost președinte al Curții Constituționale a României, a afirmat că sesizarea de la CCR nu înseamnă suspendarea dezbaterii și votării moțiunii.

Sesizarea nu are rolul de a suspenda discuțiile despre moțiune, nicio sesizare la CCR nu suspendă moțiunea. Până în 2010 se suspendau procesele la instanța de fond, dar acum nu mai este această practică. Moțiunea trebuie dezbătută la 3 zile după citire. Parlamentarii nu sunt trași la răspundere, pentru că îi apără imunitatea parlamentară, dar cred că le-a venit și lor vremea.

Nu poate fi conflict juridic, atunci când Parlamentul propune o moțiune, iar guvernul nu este de acord. Este normal că se opune, nu e conflict juridic. Este în afara jocului democratic. Singurul care poate fi sancționat de constituție e președintele României. Acum trebuie să așteptăm verdictul de la CCR. Nu trebuia să se facă asta. Nu au vrut să dezbată moțiunea. Trebuia să o pună în dezbatere și s-o voteze și s-o respingă, nu să trimită la CCR acea sesizare. CCR poate da o hotărâre, dar numai în baza unei expertize grafologice”, a declarat Augustin Zegrean, conform realitatea.net.

Vezi și:

Augustin Zegrean, despre posibila absență a PNL și PSD de la dezbaterea moțiunii de cenzură: ‘Nu există niciun fel de constrângere, niciun fel de sancțiune, doar poporul îi poate sancționa pe aleși’

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *