Connect with us

Aurelian Pavelescu sare la gâtul lui Ion Caramitru: ‘I-a dat fiului său o educație ateistă, cu dispreț față de cultură și poporul român’

Cultură

Aurelian Pavelescu sare la gâtul lui Ion Caramitru: ‘I-a dat fiului său o educație ateistă, cu dispreț față de cultură și poporul român’

Președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, a postat pe profilul său de Facebook un atac extrem de dur la adresa lui Ion Caramitru.

”ION CARAMITRU, SĂ-ȚI FIE RUȘINE PENTRU EDUCAȚIA DATĂ FIULUI TĂU, ANDREI CARAMITRU!

Ion Caramitru, nu este doar actorul și directorul de decenii al Teatrului Național București, ci și unul dintre liderii PNȚCD din anii 90, ministru PNȚCD, cu mari pretenții de reper moral. Sunt, încă, neclare, împrejurările în care a participat la revoluție (lovitura de stat) în decembrie 1989, în rol central. Mulți îl respectă ca actor și așa-zis om de cultură, autoritate pe care o transferă asupra omului politic. Ca profesor la fostul ATF, actualul UNATC, eu consider că este un actor mediocru și om de cultură de categoria a doua, pretenția că ar face parte dintre cei mari fiind o exagerare, o imagine construită artificial (nu mă pot abține să fac această precizare, nu știu dacă voi mai avea ocazia).

Cum a fost posibil ca Ion Caramitru ”țărănistul”, să aibă un fiu cu o așa lipsă de educație și cultură, un impertinent și cea mai mizerabilă voce împotriva credinței, Bisericii Ortodoxe și tradițiilor poporului român? Abjecțiile aruncate în public de Andrei Caramitru sunt intolerabile, iar Ion Caramitru ar trebui să răspundă: ce educație i-a dat în familie? Ce model a fost pentru propriul fiu? Așa încât să pretindă a fi model și pentru alții și, mai ales, țărănist?

Ion Caramitru i-a dat fiului său o educație ateistă, cu dispreț față de cultură și poporul român, Andrei Caramitru este oglinda propriului tată. Avea obligația să-i cultive măcar respectul.

Dar, să zicem, cum pot spune alții, că n-a avut ce-i face, că nu este responsabil de mizeriile fiului său, că fiul său este un degenerat. Dacă ar fi așa, Ion Caramitru ar fi trebuit să se delimiteze de mult, public, de abjecțiile fiului, să-și ceară iertare și să demisioneze de la conducerea TNB – instituție de cultură natională. Dar nu! Tăcerea sa înseamnă o formă de consimțământ.

Nu, dlor Ion și Andrei Caramitru, Biserica Ortodoxă Română și poporul român drept credincios nu sunt o ”sectă extremistă și criminală”, când cântăm colinde și luăm lumină iubindu-L pe Hristos, care a adus dragostea în lume, dorim să fim asemeni Lui, în demnitatea lui Dumnezeu! Noi, creștinii, nu dorim ură și intoleranță și nu facem din lăcomie și bogăție idoli la care să ne închinăm! Și ne creștem copiii, cât putem, în frica lui Dumnezeu! Iar, dacă nu putem, ne este rușine și ne rugăm pentru ei zi și noapte, în locul lor, să-i apere Dumnezeu în mare mila Sa!”, a scris Aurelian Pavelescu pe pagina sa de Facebook

Continuă să citești
S-ar putea să-ți placă și...
Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Cultură

Publicitate Promo

Top 7 Zile

Publicitate Promo
To Top