Avertisment serios al unui medic, referitor la un medicament folosit împotriva Covid: Nu ajută și chiar agravează!

 Avertisment serios al unui medic, referitor la un medicament folosit împotriva Covid: Nu ajută și chiar agravează!

„Despre modă, spaime și amatorisme balcanice, în fața pandemiei COVID-19, în România…

Nu este o postare despre politică, despre cine este de vină sau despre soluții miraculoase. Această primă postare, a unei serii despre medicație, se referă la dexametazonă.

In România, orice persoană ce a venit în contact cu un bolnav având COVID19, deseori netestată, aproape intotdeauna fără consult medical riguros, începe să primească mai multe medicamente care nu au ABSOLUT nici o legatură, nici cu recomandarile existente (unele mai bune, altele imperfecte sau depașite, dacă vorbim de cele românești postate pe siteuri oficiale), nici cu dovezile științifice disponibile.

Noi românii suntem creativi și credem în mituri. Realitatea este că cea mai MARE putere de dovadă o au metaanalizele, apoi dovezile din studii randomizate, placebo-controlate și cea mai SLABĂ putere o au opiniile experților. Ale experților medicali reali, nu ale vloggerilor sau ale diverșilor artiști mediatizați nefericit…

Nu este prudent să luați dexametazonă fără indicație medicală sau la o indicație greșită, în prima fază a bolii, la domiciliu!

Nici măcar nebulizată…

Despre mitul românesc al dexametazonei nebulizate, care se folosește în orice boală respiratorie a copilului, doar un comentariu – e o invenție nefericită.

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *