Avocatul Gheorghe Piperea atrage atenția: ‘Realitatea juridică este că Legea consumatorului vulnerabil va elimina subvențiile la căldură de la primărie’

 Avocatul Gheorghe Piperea atrage atenția: ‘Realitatea juridică este că Legea consumatorului vulnerabil va elimina subvențiile la căldură de la primărie’

Avocatul Gheorghe Piperea atrage atenția că ajutorul de stat acordat prin Legea consumatorului vulnerabil anulează subvențiile la căldură acordate de la primărie.

”Primăria a luat decizia să nu scoată subvenția. Adevărul este că ministrul Raluca Turcan s-a jucat cu aceste cuvinte. Prețul gigacaloriei e subvenționat de primărie, nu de stat, prin ministere. Realitatea juridică este că această lege elimină acest gen de subvenții pentru că schimbă azimutul acestui ajutor.

El trece de la populația generică, la persoana individuală. Deci, fiecare om va trebui să demonstreze venitul minim și că nu poate să plătească, iar mai apoi primește ajutorul. În primul rând, această lege se adresează celor care au probleme, probabil că 5% dintre bucureșteni sunt în situația asta, iar aceștia trebuie să stea la mai multe cozi ca să beneficieze de subvenție.

Nu este vorba de 10 milioane de beneficiari, sunt mai puțini, iar logistica greoaie va face ca nimeni să nu beneficieze iarna asta de această subvenție. Nicușor Dan ar fi trebuie să vină să spună ce se întâmplă. Triplarea bruscă a gigacaloriei îi va falimenta pe mulți bucureșteni.

Care este soluția. Există legislație, legea concurenței și OUG care permite guvernului să plafoneze tarifele la energie, în momente de criză. A doua soluție este ca ANRE cât și ANPC să intervină de urgență și să sancționeze și să interzică acest gen de practici comerciale. Aceste companii au profitat de criza actuală și mărit tarifele. Toți vor fi afectați, pentru că și prețul la gaze se va tripla, la fel și la energie electrică.

Românii trebuie să facă petiții și plângeri la ANPC și să se ceară stoparea acestor practici ilegale și să-l tragă pe fiecare parlamentar în parte să-l oblige pe Cîțu să emită o Hotărâre de Guvern pentru plafonarea tarifelor. Odată cu triplarea prețurilor la facturi, evident că intră mai mulți bani și mai mult TVA la bugetul statului, iar Cîțu spune că o ducem bine. Peste câteva luni nu o să mai plătească nimeni, nimic, iar încasările scad”, a declarat avocatul Gheorghe Piperea, conform realitatea.net.

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *