Bătaie de joc a Guvernului Orban! ‘Cadoul’ făcut bătrânilor săraci, imposibil de folosit!

 Bătaie de joc a Guvernului Orban! ‘Cadoul’ făcut bătrânilor săraci, imposibil de folosit!

Bătaie de joc a Executivului! Guvernul Orban a decis să le facă un așa-zis „cadou” bătrânilor cu venituri modeste și să le ofere carduri pentru mese calde.

Astfel, pensionarii care au împlinit vârstă de 75 de ani, cu venituri modeste, precum și persoanele fără adăpost și cele evacuate ar trebui să primească tichete pentru mese calde pe suport electronic.

Problema e că, deși vor primi aceste tichete, persoanele defavorizate nu vor avea unde să le folosească.

De ce? În primul rând pentru că nu are UNDE să meargă cu acest card, căci nu-l poate folosi numai în anumite unități, respectiv doar în locații unde se prepară hrană încălzită termic și aprobate ca atare! Localitatea Sălcuța, unde își duce veacul badea Ieronim, aparține de comuna Sânmihaiu de Câmpie, iar în această comună NU EXISTĂ nicio astfel de unitate! Nici în comunele apropiate nu sunt astfel de locații, cea mai apropiată fiind tocmai în Beclean, scrie presa bistrițeană.

Guvernul României, prin MFE, a emis 312.500 de carduri electronice de tipul tichetelor de masă pentru tot atâția beneficiari. Este vorba despre persoanele care au venituri la nivelul indemnizației sociale pentru pensionari (800 de lei), în vârstă de 75 de ani împliniți sau peste această vârstă, precum și persoane/familii fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate și familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale, scrie stiridebistrita.ro.

Valoarea lunară a acestor tichete pentru mese calde este de 180 de lei (ceea ce înseamnă „imensa” sumă de 6 lei/zi). Chiar dacă cele peste 300.000 de carduri au fost deja emise și expediate către beneficiari, acestea sunt goale, căci încă nu s-au virat sume în aceste conturi. Conform guvernanților, aceste sume se vor vira în, culmea!, data de 7 decembrie, retroactiv pentru lunile septembrie, octombrie și noiembrie, la care se va adăuga și suma aferentă lunii decembrie, respectiv un total de 720 de lei. Deși beneficiarii se vor „trezi” cu această sumă pe cardul dedicat meselor calde, valoarea maximă a tranzacțiilor acceptate într-o zi este de 40 lei! Dacă se depășește această sumă, POS-ul va semnaliza faptul că „a fost depășit plafonul”, iar diferența se va plăti cash sau cu alte mijloace de plată.

Vezi și

EXCLUSIV George Maior și Florian Coldea – de la vârful SRI la catedra SNSPA!

Vești proaste pentru români! Facturile la gaz ar putea crește cu 200 de lei pe an

Klaus Iohannis a promulgat legea! Anumiți români vor fi scutiți de plata impozitului

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *