BREAKING NEWS | 8 echipe s-au inteles cu UEFA dupa scandalul privind Super Liga! Ce sanctiuni dure risca celelalte 4 cluburi fondatoare

Scandalul izbucnit din cauza Super Ligii este departe de a se fi incheiat. 

Majoritatea cluburilor fondatoare au ales sa se retraga din competitie, dar UEFA a anuntat ca va lua masuri disciplinare impotriva tuturor celor 12 cluburi. Pedepsele vor fi diferite in functie de modul in care echipele au ales sa reactioneze cu privire la Super Liga. 

Astfel, potrivit jurnalistilor de la ESPN, cele 8 cluburi care si-au anuntat retragerea din proiect, Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham, Atletico Madrid si Inter, ar fi ajuns la o intelegere cu UEFA, care a acceptat sa nu le impuna penalizari drastice. 

De cealalta parte, Real Madrid, Barcelona, Juventus si AC Milan risca sanctiuni mai dure, de exemplu amenzi importante sau excluderea din competitiile UEFA pentru unul sau chiar doua sezoane. 

Aceasta situatie a fost comentata recent de presedintele FIFA. Gianni Infantino a declarat intr-un interviu pentru L’Equipe ca nu este de acord cu pedepsele drastice. 

„Trebuie sa evitam sa vorbim despre un razboi cand discutam despre fotbal, iar lumea sufera din cauza unei pandemii fara precedent. Unele actiuni trebuie sa aiba consecinte si toata lumea trebuie sa-si asume responsabilitatea, dar sa fim atenti cand vorbim despre sanctiuni.

Pedepsirea unui club inseamna si pedepsirea jucatorilor, antrenorilor si fanilor, care n-au nicio legatura cu ceea ce s-a intamplat„, a declarat Infantino.

Pe acceași temă