Connect with us

Cheia succesului Marocului în Qatar: Avantajul africanilor la acest Mondial

Diverse

Cheia succesului Marocului în Qatar: Avantajul africanilor la acest Mondial

Când aruncăm o privire pe tabloul semifinalelor, e clar că Maroc e marea revelație a turneului final. Iar statistica ne confirmă această realitate: selecționata pregătită de Walid Regragui (47 de ani) e prima din Africa ajunsă în careul de ași, la un Mondial.

Probabil, în ascensiunea marocanilor a contat și faptul că această ediție a competiției are loc într-o țară arabă. Marocul are o galerie uriașă, la Doha, iar localnicii, dar și alți suporteri arabi, vorbim despre cei din Emirate sau Arabia Saudită de pildă, prezenți și ei în număr mare pe arenele Mondialului, susțin Marocul.

Cum s-a descurcat însă revelația Mondialului, începând din 2002 până acum? Iată rezultatele înregistrate:

*CM 2002: A avut două naționale ajunse în semifinale, contrar tuturor așteptărilor: gazda Coreea de Sud și Turcia. Ambele au fost învinse însă de favorite, Germania, respectiv Brazilia în semifinale. În meciul pentru locul 3, Turcia a învins Coreea de Sud cu 3-2.

*CM 2006: Portugalia lui Cristiano Ronaldo – a fost prezent la primul său Mondial – a avansat până în semifinale, fiind învinsă de Franța (0-1). Lusitanii au pierdut și finala mică, 1-3 cu gazda Germania.

*CM 2010: Uruguay a fost surpriza din semifinale. Sud-americanii au cedat însă în fața Olandei (2-3). Apoi, au pierdut și meciul pentru bronz: 2-3 cu Germania.

*CM 2014: Fără vreo surpriză în semifinale, în condițiile în care aici au ajuns gazda Brazilia, Germania, Olanda și Argentina.

*CM 2018: Revelația Croația a trecut de Anglia în semifinale (2-1 după prelungiri), dar a ratat titlul mondial în fața Franței, pierzând cu 2-4.

Mondialul din Qatar, rezultate și program

Sferturi

*Croația – Brazilia 0-0 (1-1 după prelungiri, 4-2 după loviturile de departajare)

*Țările de Jos – Argentina 2-2 (3-4 după loviturile de departajare)

*Maroc – Portugalia 1-0

*Anglia – Franța 1-2

Semifinale

*Argentina – Croația (astăzi, ora 21.00)

*Franța – Maroc (mâine, ora 21.00)

Finala mică

*17 decembrie, ora 17.00

Finala

*18 decembrie, ora 17.00

Toate meciurile Mondialului se vor vedea, în continuare, pe TVR 1.

Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Diverse

To Top