Ciprian Ciucu dă din casă. Care a fost motivul schimbării macazului spre tabăra Cîțu: ‘Am decis să merg în echipa în care nu mă simțeam intrus’

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a dezvăluit într-un interviu pentru G4Media, că a semnat un protocol de susținere reciprocă cu Ludovic Orban pentru congresul partidului din toamnă, având la bază scenariul ca Violeta Alexandru să se retragă și el să câștige alegerile din PNL București. 

Un primar are nevoie să fie auzit la guvern. Apoi, s-au acumulat o serie de lucruri în relația mea cu Ludovic Orban. Orban a jucat foarte mult cu cărțile pe piept și nu foarte transparent, unul dintre momente fiind susținerea lui Nicușor Dan – care a fost strategia câștigătoare, dar aș fi apreciat un telefon să mă anunțe. Altul, în primăvară, când a cerut sprijinul multor filiale, mi s-a părut un gest de forță, a cerut rezoluții de susținere. Modul acesta de forță m-a pus pe gânduri. Sub presiunea momentului am spus atunci că îl susțin pe Orban.

Acum pot să vă spun și un lucru, poate vi se va părea ciudat. Chiar cu vreo două zile înainte să decid că voi merge împreună cu echipa lui Florin Cîțu, am avut o discuție cu echipa lui Ludovic Orban și am semnat un protocol de susținere reciprocă. Ideea era ca Violeta Alexandru să se retragă și câștigam en fanfare alegerile din PNL București.

Am plecat acasă și m-am întrebat ce s-a întâmplat acolo. M-am simțit puțin intrus, nu m-am simțit dorit, pus cumva simbolic la rever.

M-am întrebat dacă vreau să fac același stil de politică din ultimii doi ani, în care președintele PNL a fost extrem de prezent, făcând chiar listele de candidați la Parlament ai PNL București, sau vreau să fac politică în termenii mei? După ce mi-am răspuns că vreau să fac politică în termenii mei, l-am sunat pe Ludovic Orban chiar a doua zi, ca să mai aibă timp să își pună alt candidat, și i-am spus opțiunea mea.

A fost o discuție lungă și am decis să merg în echipa în care nu mă simțeam intrus. Vreau să câștig aceste alegeri în care să îmi impun viziunea mea, nu doar să fiu reactiv și tot timpul altcineva să-mi spună ce să fac. Așa se explică decizia mea, care e realistă pentru că am nevoie de o relație bună cu premierul, și pe de altă parte e de conștiință”, a declarat Ciprian Ciucu într-un interviu acordat G4Media.

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *