Ciprian Ciucu îl acuză pe Ludovic Orban de dictatură în PNL: ‘A cam condus partidul singur, cu decizii deja luate de dinainte’

Ciprian Ciucu spune în perspectiva Congresului PNL că ”domnul Cîțu este mai reformist decât domnul Orban, în acest moment, este mult mai preocupat de ce înseamnă reformă și de a lua neapărat măsurile corecte, se uită mai puțin la politică, ce este drept și cred că este o alegere foarte bună pentru PNL să meargă mai departe cu domnul Florin Cîțu”.

Întrebat cât de reformist și progresist este Florin Cîțu, din moment ce este susținut inclusiv de Rareș Bogdan și Robert Sighiartău, doi liberali cu viziuni conservatoare, noul președinte al PNL București a răspuns: ”Este susținut inclusiv de oameni care au viziuni liberale, cum sunt și eu”.

Ciprian Ciucu afirmă că Florin Cîțu are în prezent susținerea a peste jumătate dintre filialele PNL: ”Filialele sunt semnificativ majoritar cu domnul Cîțu. Estimativ, acum, deja avem la domnul Cîțu cel puțin 55, dacă nu 60% din filiale, lideri de filiale care au ieșit public, după congrese, după alegeri și au anunțat susținerea către premier”.

Întrebat de ce nu mai este bun Ludovic Orban pentru PNL, primarul Sectorului 6 a răspuns: ”Domnul Orban a avut un merit semnificativ pentru PNL, în ultimii ani, a avut rezultate foarte bune, bine, împreună cu președintele Iohannis, împreună cu noi, toți ceilalți, că nu a fost el singur, dar în fine, a fost în fruntea partidului și e clar că de la europarlamentare până la alegerile generale, rezultatele au fost foarte bune.

De ce nu ar mai fi potrivit pentru mai departe? Pentru că în jurul domniei sale nu sunt foarte-foarte mulți oameni cu multă credibilitate, este mai degrabă singur, este mai degrabă domnul Orban foarte vizibil, foarte sus, cu rezultate, iar cei din jurul lui, care îi asigură susținerea, grupul apropiat, cu care forțează practic deciziile în PNL nu sunt la nivelul domniei sale. Din acest motiv, a cam condus partidul singur, cu decizii deja luate de dinainte. Acum, premierul Cîțu vine cu o promisiune de democratizare a deciziei interne a partidului”, conform Rfi.ro.

Vezi și:

Căderea guvernului până în toamnă ar putea fi generată de scandalurile din Primăria Capitalei. Ciprian Ciucu: ‘Deja a început să scârțâie coaliția USR PLUS-PNL’

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *