Connect with us

Conducerea Ucrainei spune că ‘momentul de cotitură a trecut’: ‘Perioada grea va fi de cel puțin o lună și jumătate sau două, sau poate trei’

Diverse

Conducerea Ucrainei spune că ‘momentul de cotitură a trecut’: ‘Perioada grea va fi de cel puțin o lună și jumătate sau două, sau poate trei’

Secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională al Ucrainei, Oleksi Danilov, a declarat că, în momentul de faţă, este dificil de avansat o data exactă a victoriei în fața Rusiei, dar că momentul de cotitură a trecut, conform RBC, scrie rador.ro.

„Ştim că trebuie să curățăm întregul nostru stat, inclusiv Crimeea, de nelegiuirea care s-a înfipt aici. Iar dacă cineva spune că asta se poate face într-o săptămână, în două… eu nu sunt atât de optimist” – a remarcat oficialul.

Cu toate acestea, Danilov a indicat că momentul de cotitură în război a fost depășit. „Dar nu ne putem relaxa, dar credeţi-mă că totul va fi bine. Haideţi să așteptăm. Perioada grea va fi de cel puțin o lună și jumătate sau două, sau poate trei. Trebuie să parcurgem această cale dificilă” – a adăugat Oleksi Danilov.

Anterior, oficialul a subliniat că este imposibilă repetarea evenimentelor din februarie 2022, când Rusia a lansat ofensiva la scară largă împotriva Ucrainei. „Astăzi, vigilența la graniță și vigilența forțelor noastre armate se află într-o cu totul altă situaţie” – a remarcat Danilov.

Potrivit oficialului, este important pentru ruși să aibă măcar unele realizări când se apropie de aniversarea unui an de la începutul invaziei, „astfel că, foarte probabil, pregătesc un nou val (de atacuri, n.r.) pentru 24 februarie”.

Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Diverse

To Top