Cristian Ghinea acuză PSD de minciună: ‘România se află în etapa de evaluare a PNRR, etapă în care CE solicită informații suplimentare statului membru’

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a declarat că ”În acest moment, ulterior depunerii oficiale, Planul Național de Redresare și Reziliență al României se află în această fază, de evaluare”.

”Minciuna PSD: Comisia Europeană a respins PNRR

Realitatea factuală: România se află în etapa de evaluare a Planului, etapă în care Comisia Europeană solicită informații suplimentare statului membru.

În acest moment, ulterior depunerii oficiale, Planul Național de Redresare și Reziliență al României se află în această fază, de evaluare. În această săptămână au avut deja loc întâlniri sectoriale MIPE – ministere de linie – Comisia Europeană unde s-au analizat o serie de documente din PNRR iar Comisia a avansat o listă cu informații suplimentare solicitate și clarificări. Unele întrebări au fost lămurite pe loc, altele urmează să primească răspuns în scurt timp.

Sau pot merge direct la pagina 24, articolul 19, cel care se referă la procesul de evaluare, aliniatul 1. “Comisia acționează în strânsă cooperare cu statul membru în cauză. Comisia poate face observații sau solicita informații suplimentare. Statul membru în cauză furnizează informațiile suplimentare solicitate și poate revizui planul de redresare și reziliență, dacă este necesar, inclusiv după transmiterea oficială a planului de redresare și reziliență”, a scris Cristian Ghinea pe Facebook.

Vezi și:

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *