Dan Barna: ‘Mă aștept să existe un sprijin, care nu există din păcate, pentru primarul Sectorului 1, din partea colegilor de la PNL’

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna a declarat că social-democraţii, care au anunţat că vor susţine orice iniţiativă cetăţenească de convocare a unui referendum pentru demiterea primarului Clotilde Armand, fac dovada unui discurs „super-populist”, în condiţiile în care costul salubrizării în Sectorul 1 e de până la cinci ori mai mare decât în alte unităţi administrative.

„E aproape înduioşător să vezi liderul PSD leşinând de grija cetăţenilor printr-un discurs super-populist. Eu mă mir cumva, urmărind scandalul din aceste zile, cum s-a ajuns la o degradare atât de profundă a discursului politic în care să vedem că i se reproşează unui primar că pur şi simplu e preocupat şi are grijă de o risipă înfiorătoare a banilor cetăţenilor din respectivul sector, către o companie fără niciun fel de etică.

Speţa e foarte clară: avem un contract de aproape 25 de ani, semnat de domnul Chiliman, pentru 25 de ani, păstrat intact de guvernarea PSD a domnului Tudorache. (…) Se plătesc sume uriaşe zilnic pentru un serviciu care în restul României este de trei-patru-cinci ori mai redus. Lucrul acesta trebuie să înceteze. Nu putem să ridicăm permanent din umeri, cum a făcut guvernarea PSD”, a spus Barna la TVR 1.

El a susţinut că, potrivit legii, Romprest are obligaţia de a asigura serviciul de salubritate, care este unul de utilitate publică.

„Această companie, pe cadrul legal actual şi pe cadrul contractul actual, contestat cum este el, are obligaţia să asigure serviciul de utilitate publică. În momentul de faţă avem o companie care nu îşi îndeplineşte obligaţia legală, este un şantaj”, a precizat liderul USR PLUS.

Pe de altă parte, Barna şi-a exprimat regretul în legătură cu faptul că Armand nu are susţinerea PNL în Consiliul Local în ceea ce priveşte subiectul salubrizării.

„Eu mă aştept să existe un sprijin, care nu există din păcate, pentru primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, din partea colegilor de la PNL, cel puţin pe acest subiect. (…) Mi-e greu să spun care sunt resorturile, altele decât acelea că o parte din consilierii respectivi susţin să fie plătite toate acele facturi, chiar dacă sunt de patru-cinci ori peste orice preţ din piaţă”, a afirmat el.

Potrivit lui Barna, necolectarea la timp a deşeurilor reprezintă „un cost de disconfort”, finalitatea fiind obţinerea unui tarif corect pentru asigurarea serviciului de salubritate.

„Ideea că suntem permanent umiliţi de nişte contracte oneroase şi cetăţenii sunt mereu împinşi la colţ şi sunt ultimii care contează, că le luăm banii – asta încearcă Clotilde Armand să oprească. Ideea că suntem victime şi acel ‘nu ai ce să faci’ din România. Păi dacă nu face niciunul nimic, unde ajungem? La metrou era la fel dacă Drulă nu ieşea să spună ‘s-a terminat’ (…). Asta înseamnă schimbarea în România, să îţi asumi lupte şi cetăţenii înţeleg asta.

Da, sunt nişte zile de disconfort. Şi eu am gunoi la bloc, dar este un cost de disconfort pe care trebuie să îl plătim ca să putem pune problemele astea în dezbatere publică şi să fie o presiune şi pe acest furnizor care de ani de zile încasează milioane de euro. (…) Finalitatea este ajungerea la un tarif cu acest furnizor sau cu altul – nu asta e miza – la un tarif corect, tariful managementului deşeurilor din celelalte sectoare. Adică Sectorul 1 este, aşa, o ‘perlă a coroanei’ la gunoaie”, a spus Barna, informează agerpres.ro

Citește și:  Mandatul lui Clotilde Armand este în pericol! Marcel Ciolacu: ‘Susținem orice inițiativă cetățenească de convocare a unui referendum pentru demiterea primarului Sectorului 1’

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *