Connect with us

David Popovici a luat Bacalaureatul cu nota 8,65: ‘Am o înclinație spre Psihologie’

Diverse

David Popovici a luat Bacalaureatul cu nota 8,65: ‘Am o înclinație spre Psihologie’

Cel mai bun înotător român, David Popovici (18 ani), a trecut peste emoțiile Bacalaureatului cu media finală de 8,65 și spune într-un interviu acordat GSP că vrea să urmeze facultatea de Psihologie.

„Sunt foarte mulțumit de rezultat și mai ales ușurat. Pentru că pe măsură ce se apropia Bacalaureatul, am început să învăț din ce în ce mai mult, să mă și stresez din ce în ce mai mult, cum sunt sigur că au făcut toți care au dat examenul acesta. Cred că m-am gândit și la presiunea care ar putea fi pusă pe mine. Ce s-ar întâmpla dacă aș lua o notă proastă? Cum aș reacționa? Ce ar zice lumea? Inevitabil te gândești și la asta, oricât de mult încerci să nu o faci. Însă, mi-am propus înainte de BAC să nu las nimic de asemenea natură să mă afecteze în niciun fel”, a povestit Popovici.

„Vreau să mă duc la facultatea de psihologie de la Universitatea București, pentru că și mama a terminat psihologia și cred că de la ea am această înclinație. Vreau să aflu cât mai mult despre ce e în capul meu, ce proces se întâmplă în creierul fiecărei persoane. Vreau să învăț cât mai mult despre asta, despre comportamentul uman. Mi-am ales a treia materie la BAC sociologia pentru că m-au atras pur și simplu subiectele, m-au atras temele care se puneau în, discuție, exercițiile și mi-am dat seama că asta mă pasionează și asta aș vrea să fac și pe viitor. Pe lângă înot și în viitor, ceva care să aibă legătură cu psihologia, sociologia, pedagogia, aceste domenii mai mult umane, pentru că nu am fost niciodată destinat profilului real și materiilor exacte. Și mi-ar plăcea să învăț cât mai mult despre oameni, pentru că oamenii sunt frumoși”, a adăugat înotătorul român.

Prejudecăți

„E o prejudecată în jurul mersului la psiholog. Am observat asta, cel puțin în România, lumea consideră că dacă te duci la psiholog este ceva în neregulă cu tine. Dimpotrivă, eu consider că absolut oricine ar putea fi ajutat și ar putea beneficia de vorbitul cu cineva, pentru că asta e. E bine să poți să ai o persoană în care să ai încredere și căreia să i te poți deschide. Și e plăcut să te asculte cineva. Și așa că ăsta-i sfatul meu, oricine, inclusiv absolut oricine, ar trebui să meargă la psiholog, măcar să-i dea o încercare și să scape de această prejudecată, cum că ai ceva la cap. Nu poți vorbi absolut orice cu părinții tăi pentru că vor fi subiectivi. La fel e și cu persoanele foarte, foarte apropiate”, a mai declarat David Popovici.

Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Diverse

Publicitate Promo

Top 7 Zile

Publicitate Promo
To Top