Decizie scandaloasă a Guvernului Orban! Un director capabil, executat pentru a face loc unui om de partid!

 Decizie scandaloasă a Guvernului Orban! Un director capabil, executat pentru a face loc unui om de partid!

Decizie de-a dreptul revoltătoare a Guvernului Orban! Un director capabil, care și-a obținut locul prin concurs, a fost demis pentru a face loc unui om de casă al PNL.

În 2019, Ovidiu Ianculesc, inginer de profesie, a câștigat un concurs și a ajuns, la numai 36 de ani, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș, o instituție cu peste 400 de angajați, care gestionează infrastructura de apă din șase județe. Nu a fost niciodată membru al unui partid politic și și-a câștigat funcția exclusiv pe baza pregătirii profesionale: a terminat o facultatea de construcții hidrotehnice, a condus șantiere și a dat un concurs pentru care a fost nevoit să stăpânească o bibliografie stufoasă și sute de pagini de legislație, informează Recorder.

După ce Guvernul Orban a preluat puterea, șef la Apele Române a fost instalat liberalul Ervin Molnar.

Într-o zi, Ianculescu s-a trezit cu trimișii lui Molnar în birou: i s-a pus în față o coală albă și i s-a cerut să-și dea demisia pentru că postul său era promis unui membru PNL. Ovidiu Ianculescu s-a consultat cu colegii mai bătrâni și cu un avocat, dar toți i-au spus același lucru: „Copile, astea sunt vremurile. Nu te pune cu partidul aflat la putere, că te vor face praf”. Așa că și-a dat demisia.

Când a ajuns acasă, Ianculescu a fost întrebat de fiul său de șase ani de ce și-a pierdut funcția și n-a știut ce să-i spună. Atunci și-a dat seama că nu vrea să țină capul plecat și s-a hotărât să riposteze.

Mărturia lui ne arată cum funcționează, de fapt, depolitizarea instituțiilor publice promisă de Ludovic Orban în momentul preluării mandatului de prim-ministru: în domeniul gospodăririi apelor, 13 membri PNL fără nicio expertiză în domeniu au primit funcții de directori în ultima perioadă.

În locul lui Ianculescu a fost numit un om de casă al PNL, fost secretar general al PNL Mureș.

Vezi și

EXCLUSIV George Maior și Florian Coldea – de la vârful SRI la catedra SNSPA!

Vești proaste pentru români! Facturile la gaz ar putea crește cu 200 de lei pe an

Klaus Iohannis a promulgat legea! Anumiți români vor fi scutiți de plata impozitului

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *