Donald Trump nu se lasă ușor învins. Echipa juridică a lui Trump continuă să lupte împotriva fraudei electorale

 Donald Trump nu se lasă ușor învins. Echipa juridică a lui Trump continuă să lupte împotriva fraudei electorale

Echipa juridică a lui Donald Trump a anunţat că va continua să conteste rezultatele alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie, după ce autorităţile din Michigan au certificat victoria lui Joe Biden în acest stat, relatează Reuters.

”Certificarea oficialilor (din Michigan) este doar o etapă procedurală”, a apreciat luni, într-un comunicat, o consilieră juridică din echipa de campanie a preşedeintelui republican în exerciţu, Jenna Ellis.

”Noi vom continua să luptăm împotriva fraudei electorale în ţară şi pentru înregistrarea tuturor voturilor legale. Americanii trebuie să aibă certitudinea că rezutatele finale sunt echitabile şi legitime”, a adăugat ea.

Donald Trump refuză să recunoască victoria rivalului său democrat Joe Biden şi denunţă fără probe o vastă faudă electorală.

Biden urmează să obţină în mod oficial cei 36 de mari electori cu care este creditat în urma certificării rezultatelor alegerilor prezidenţiale în statele Michigan şi Pennsylvania şi să obţină majoritatea de peste 270 de voturi în Colegiul Electoral.

În Pennsylvania, comitatele urmau să transmită rezutatul numărării voturilor secretarului de Stat Kathy Boockvar, o democrată, în vederea certificării.

Echipa de campanie a lui Trump a cerut luni unui judecătorfederal din Pennsylvania să valideze un recurs în vederea unei renumnărări a voturilor.

În Georgia, o nouă numărare a voturilor începe marţi, după ce echipa de campanie a preşedintelui a depus o cerere în acest sens, a anunţat luni un reprezentant local.

Această nouă numărare a voturilor în Georgia ar urma să nu afecteze certificarea rezultatului alegerilor prezidenţiale şi victoria lui Biden în acest stat.

Toate statele americane urmează să certifice rezultatele alegerilor prezidenţiale americane până la 8 decembrie, pentru ca membrii Colegiului Electoral să se reunească la 14 decembrie pentru a-l desemna pe viitorul preşedinte al Statelor Unite, informează news.ro

Citește și:

EXCLUSIV George Maior și Florian Coldea – de la vârful SRI la catedra SNSPA!

Vești proaste pentru români! Facturile la gaz ar putea crește cu 200 de lei pe an

Klaus Iohannis a promulgat legea! Anumiți români vor fi scutiți de plata impozitului

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *