Connect with us

Dosarul ‘sextape’: Toți inculpații din dosar, ce au făcut și ce condamnări au primit

Economic

Dosarul ‘sextape’: Toți inculpații din dosar, ce au făcut și ce condamnări au primit

Cotidianul L’Equipe a prezentat, miercuri, contribuţia la afacere a fiecărui inculpat în dosarul de şantajare a fotbalistului Mathieu Vlabuena (acum jucător la Olympiacos Pireu), conform news.ro

Axel Angot, recuperatorul: Găsit vinovat pentru tentativă de şantaj şi abuz de încredere. El a fost cel care a recuperat „sextape-ul” de la Mathieu Valbuena şi i-a arătat-o ​​lui Mustapha Zouaoui, cu speranţa de a obţine ceva profit şi de a plăti o datorie de 25.000 de euro.

Condamnare: doi ani de închisoare. Pedeapsă ce poate fi convertită de un judecător de aplicare a pedepselor.

Mustapha Zouaoui, „creierul”: Găsit vinovat pentru tentativă de şantaj cu recidivare. Apropiat de Axel Angot, el a fost considerat de către instanţă „creierul” cazului. Zouaoui este cel care ar fi întocmit diferitele planuri care urmau să conducă la o formă de compensare.

Condamnare: doi ani şi jumătate de închisoare, cu mandat de arestare. Pedeapsa nu poate fi convertită. 3.000 euro amendă.

Younes Houass, „şantajistul”: Găsit vinovat de tentativă de şantaj. Anchetatorii l-au prezentat drept „şantajistul”. El a fost cel care l-a contactat pe Mathieu Valbuena şi a vorbit cu „Lukas”, poliţistul care s-a prezentat drept omul de încredere al jucătorului.

Condamnare: 18 luni închisoare cu suspendare.

Karim Zenati, prietenul din copilărie: Găsit vinovat pentru tentativă de şantaj cu recidivare. Văzând că Houass nu a scos nimic din discuţiile sale, Zouaoui l-a contactat pe Karim Zenati, cu speranţa că acesta din urmă, prietenul din copilărie al lui Karim Benzema, va fi mai eficient.

Condamnare: 15 luni închisoare. Pedeapsa ce poate fi convertită de un judecător de aplicare a pedepselor. 3.000 euro amendă.

Karim Benzema, coechipierul: Găsit vinovat de complicitate la tentativa de şantaj. L-a întâlnit pe Zouaoui, la Madrid, în timpul unui prânz, şi a aflat de existenţa „sextape-ului”. Pentru a-l ajuta pe Zenati, însărcinat cu remedierea problemei, atacantul echipei Real Madrid a acceptat să aducă în discuţie subiectul cu Valbuena, la Clairefontaine, încercând să-l convingă să apeleze la Zenati.

Condamnare: 12 luni închisoare cu suspendare. 75.000 euro amendă.

Avocaţii internaţionalului francez au anunţat imediat că vor face apel la această sentinţă.

Benzema a fost acuzat de complicitate la tentativă de şantaj. Jucătorul de la Real Madrid ar fi încercat să-l determine pe fostul său coechipier din echipa Franţei să plătească persoanele care au ameninţat că vor dezvălui un videoclip intim în care apare.

În noiembrie 2015, fostul internaţional francez Djibril Cisse şi alte trei persoane erau reţinuţi într-un caz de şantaj care îl viza pe Valbuena. Cisse i-ar fi cerut bani lui Valbuena pentru a nu da publicităţii o înregistrare video în care conaţionalul său apare în momente intime cu prietena sa. Ulterior, Cisse a fost eliberat şi exonerat de orice vină.

Benzema era acuzat că ar fi fost intermediar între şantajişti şi Valbuena.

„Karim Benzema s-a implicat personal şi cu insistenţă în încercarea de a-l convinge pe Mathieu Valbuena să-l întâlnească pe omul său de încredere”, a explicat instanţa, potrivit lequipe.fr.

Procurorul a cerut o pedeapsă de zece luni de închisoare cu suspendare şi o amendă de 75.000 de euro împotriva atacantului de la Real Madrid.

Această pedeapsă nu îi pune în pericol revenirea la echipa Franţei, aşa cum a declarat Noël Le Graët în urmă cu câteva săptămâni.

Continuă să citești
S-ar putea să-ți placă și...
Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Economic

To Top