După ce a umilit de două ori Poliția, așa-zisul cap al traficului de țigări din Vest a fost prins

Cosmin Mladin, considerat liderul rețelei de contrabandă cu țigări din Arad, fost prins în orașul de baștină.

Mladin reușise să scape încă o dată din ghearele polițiștilor. Dar, în cele din urmă, a fost prins.

Cosmin Mladin, liderul contrabandiştilor de ţigări din Arad, a fost prins de poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale din IGPR, urmând să fie închis într-un centru de reţinere, a anunţat joi DIICOT. Mladin fusese dat în urmărire naţională luni, după ce a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile la Tribunalul Bucureşti, informează Agerpres.

Imediat după ce Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă a lui Mladin, dar şi a unui asociat al acestuia, Daniel Copil, poliţiştii arădeni i-au căutat pe cei doi la domiciliu şi în alte locuri, însă l-au găsit doar pe Daniel Copil.

Cosmin Mladin este considerat liderul afacerilor ilegale cu ţigări de contrabandă în judeţul Arad, potrivit Agerpres.

Arestarea lui Mladin are legătură cu o anchetă care s-a soldat cu 157 de percheziţii desfăşurate, în 13 iulie, de Poliţia Română şi DIICOT. Percheziţiile au avut loc în municipiul Arad şi în alte opt judeţe, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, format din circa 100 de persoane, specializat în contrabandă cu ţigarete şi spălare de bani.

În cursul anului 2017, în municipiul Arad a fost constituit un grup infracţional organizat, format din aproximativ 100 de persoane, cu componentă transfrontalieră, care, profitând de diferenţa semnificativă a preţului de piaţă a ţigaretelor provenite din Ucraina, Republica Moldova şi Serbia, faţă de preţul celor din spaţiul Uniunii Europene, ar fi achiziţionat cantităţi importante de ţigarete, pe care le-ar fi introdus în ţară, prin sustragere de la controlul vamal şi comercializarea lor în România şi alte ţări vest-europene, aducând astfel prejudicii bugetului consolidat al statului şi obţinând sume impresionante de bani”, informa un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române transmis în 13 iulie.

Polițiștii au ridicat din locuința sa sume importante de bani, dar și un autoturism Ferrari.

Madin a fost depistat în județul Arad, urmând a fi depus într-un centru de reținere și arestare preventivă.

Vezi și Polițiștii cer demisia Guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR, după declarația lui Dan Barna: ‘Constatăm cu stupoare că este pe altă lume’

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *