După ce euro a doborât un nou record, Florin Cîțu reacționează: ‘Lucrurile acestea sunt normale’

În contextul în care euro a doborât un nou record în raport cu leul, premierul Florin Cîțu a afirmat că „lucrurile acestea sunt normale într-o economie de piață”.

Potrivit șefului Guvernului, românii ar trebui să se obișnuiască cu creșterea sau scăderea prețuriloe, în funcție de ce se întâmplă cu cererea și oferta.

Aici lucrurile sunt foarte clare pentru mine. Prețul este determinat de piață, într-o economie liberă și îmi place că vorbim de prețuri atunci când mai cresc puțin, dar nu vorbim de ele când scad. Prețurile vor crește și vor scădea în funcție de ce se întâmplă cu cererea și oferta. Ceea ce poate să facă acest Guvern și face foarte bine este să dea o traiectorie clară de reducere a deficitului bugetar, și sustenabilă, și credibilă. Și vă spun că este și sustenabilă, și credibilă, pentru că CE, în analiza deficitului excesiv, și-a asumat aceeași traiectorie pe care o are România în direcția deficitului bugetar. Asta contează pe termen mediu și lung.

Pe termen scurt, lucrurile acestea sunt normale într-o economie de piață și ar trebui să ne obișnui cu prețuri care cresc și scad, pentru că asta înseamnă economie de piață”, a afirmat Florin Cîțu.

Euro a doborât azi un nou record în raport cu leul, moneda europeană fiind cotată la 4,9283 lei.

Vezi și Scenariul care provoacă un cutremur în USR-PLUS: Dacian Cioloș, turnat de Dan Barna la DNA, pentru a-i face loc lui Drulă la alegerile prezidențiale

EXCLUSIV Din fața MAI, un comisar-șef îi atrage atenția ministrului Lucian Bode: ‘Nu cred că mai putem asigura siguranța pe care o clamăm prin inscripțiile de pe mașini’

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *